Hírek

 • Robot mesterséges intelligencia_OMIII felújított műtők_01_1920_1082.jpg

  Robot, mesterséges intelligencia és élőkép az agykamrából

  Ez nem egy sci-fi, hanem a valóság, mégpedig az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben, amely csatlakozott a világ vezető egészségügyi ellátó intézményeihez. A megújult műtőkomplexumban a gyógyító munka a legmodernebb környezetben valósulhat meg.

  Tovább
 • A tüdőm az enyém vigyázok rá_1920_1440.jpg

  A tüdőm az enyém, vigyázok rá!

  A mozgás és a rehabilitáció fontosságáról beszéltek és tartottak bemutatót az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet kollégái a World Health Organization Hungary részére.

  Tovább
 • Kreatív egészségügyi dolgozók kiállítása Gyulán_1160_748.png

  Kreatív egészségügyi dolgozók kiállítása Gyulán

  Két alkotó, Gesznerné Fehér Andrea és Vinczéné Sáró Erzsébet közös kiállítása nyílt meg a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán tagkórházában Gyulán. A két alkotónak összesen 38 alkotását nézhetik meg az érdeklődők a Pándy Galériában.

  Tovább
 • Gyakorlatban is alkalmazhatják_salgótarjáni eü_919_503.png

  Gyakorlatban is alkalmazhatják az elméleti tudást a salgótarjáni egészségügyis diákok

  A mellkascsövezést is gyakorolták az egészségügyi iskola végzős tanulói a Szent Lázár Megyei Kórház Skill laborjában. A diákok ezúttal is elméleti oktatással egybekötött vizsgafelkészítésen vettek részt.

  Tovább
 • Az OKFŐ országos szintre_csatlakozz_Heim_01_1920_1280

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság országos szintre emeli a kezdeményezést

  Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet közös sajtótájékoztatót tartott a biztonsági öv és a gyermekülés használatának fontosságáról.

  Tovább
 • A tuberkulózist bemutató_01_allo_672_683.png

  A tuberkulózist bemutató vándorkiállítás indult útjára

  A tuberkulózis elleni küzdelem világnapjához kapcsolódva, a tbc-t bemutató vándorkiállítást indított útjára a Magyar Nemzeti Múzeum Semmelweis Orvostörténeti Múzeum az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel együttműködésben. A közös kezdeményezés célja, hogy az ország számos kórházi helyszínén bemutassa az egykor rettegett kór történetét, valamint a diagnosztika, a terápiás módok, a megelőzés és a gondozás egyre fejlettebb módszereit.

  Tovább
 • Több mint ezer beteget vizsgáltak meg tavaly óta a berettyóújfalui_914_460.png

  Több mint ezer beteget vizsgáltak meg tavaly óta a berettyóújfalui kórházban üzembe helyezett MR-készülékkel

  A Gróf Tisza István Kórházban üzembe helyezett MR-készülék nagy mértékben mentesítette a vármegyei székhelyen működő egészségügyi egységet.

  Tovább
 • Robotsebészeti bravúr a Pécsi Tud_1000_690.jpg

  Robotsebészeti bravúr a Pécsi Tudományegyetemen

  Idén januárban végeztek elsőként idehaza sikeres fül-orr-gégészeti beavatkozásokat robot segítségével. A DaVinci Xi típusú eszközzel jóindulatú elváltozásokat távolítottak el a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában. További különlegesség, hogy a műtétet Dr. Somogyvári Krisztina fül-orr-gégész, klinikai onkológus szakorvos jegyzi, aki idehaza az első női konzolsebész.

  Tovább
 • Pro Urbe emlékérmet kapott a veszprémi_1920_1281.jpg

  Pro Urbe emlékérmet kapott a veszprémi gyermekgyógyászat szaktekintélye

  A Veszprém városért - Pro Urbe emlékérmet azon személyeknek ítélik oda, akik kiemelkedő, eredményes munkájukkal öregbítik a város hírnevét. Az idei évben a Csolnoky Ferenc Kórház munkatársa, a csecsemő-és gyermekgyógyászat egyik legelismertebb szaktekintélye, dr. Szabó Éva vehette át az elismerést.

  Tovább
 • Elsősegélynyújtás hivatali_skill labor szent borbála_1920_1440.jpg

  Elsősegélynyújtás hivatali körülmények között

  Elsősegély-oktatást tartottak a Szent Borbála Kórház Skill-laborjában a tatabányai kormányhivatal nyolcvan dolgozója részére. A képzés kiemelt célja, hogy azok, akik részt vettek az oktatáson, éles helyzetben a megszerzett tapasztalat birtokában, saját kompetencia ismeretében tudjanak és merjenek segítséget nyújtani a rászorulóknak.

  Tovább