Hírek

 • A bizonyítékokon alapuló megközelítés fontossága az onkológiában

  A bizonyítékokon alapuló megközelítés fontossága az onkológiában

  Meghívó a Cochrane Tagozat továbbképző kurzusára, melyet május 24-25-én rendeznek meg a Vas vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban. A kurzuson való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.

  Tovább
 • Megújult a fizioterápiás eszközpark a Soproni Gyógyközpontban

  Megújult a fizioterápiás eszközpark a Soproni Gyógyközpontban

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság sikeres pályázatának eredményeként a mozgásszervi rehabilitáció területét érintő fejlesztések valósultak meg országszerte. A projekt keretében új műszerekkel gazdagodott a Soproni Gyógyközpont fizioterápiás eszközparkja is.

  Tovább
 • husvet
 • Egészségügyi podcast a zoonózisokról

  Egészségügyi podcast a zoonózisokról

  A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház rendszeresen jelentkező podcast műsora ezúttal azokról a fertőző betegségekről szól, amelyek állatról emberre képesek átterjedni.

  Tovább
 • Tojásfadíszítéssel várják a húsvétot

  Tojásfadíszítés a Balassa János kórházban

  Az intézmény munkatársai évek óta minden ünnep előtt feldíszítik a kórházpark központjában álló hársfát, így várják a húsvéti ünnepeket.

  Tovább
 • Természetfotó-kiállítás a szekszárdi kórházban

  Természetfotó-kiállítás a kórházban

  Csodás természetfotók, hangulatos kiállításmegnyitó, különleges diaporáma-előadás tizenkét nagyszerű alkotó képeiből, vers, gitármuzsika és finom medvehagymás lángoskák – ez várta március 19-én délután a kiállításmegnyitóra érkező vendégeket, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház igazgatósági épületének folyosógalériáján.

  Tovább
 • Egyéni pszichoterápia kamaszoknak

  Egyéni pszichoterápia kamaszoknak

  Ingyenes ellátás ASDB-ben érintett gyermekek részére a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben.

  Tovább
 • Legyél bátor, és gondoskodj magadról Te is!

  Legyél bátor, és gondoskodj magadról Te is!

  A prevenció rendkívül fontos, mivel a megelőző intézkedések és kezelések segítenek minimalizálni a különböző betegségek kialakulását és előrehaladását.

  Tovább
 • Ismeretekkel a félelem ellen! – fókuszban a sugárterápia

  Ismeretekkel a félelem ellen! – fókuszban a sugárterápia

  A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház ismét kitárja kapuit, hogy az érdeklődők betekinthessenek a színfalak mögé, és csatlakozzanak az intézmény „Ismeretekkel a félelem ellen” kampányához, melynek során Dr. Cselik Zsolt, a Sugárterápiás Osztály vezetője és munkatársai mutatják be az onkológiai ellátás során alkalmazott, a sugárterápia által garantálható legújabb kezelési módszereket. 

  Tovább
 • Kiállítás az előítéletek leküzdéséért

  Kiállítás az előítéletek leküzdéséért

  Különleges alkotásokból nyílt kiállítás a Bács-Kiskun Váregyei Oktatókórház Liftgalériájában kedden délelőtt. A kórház szakemberei készítették a tárlat festményeit a Pszichiátriai Osztály és Járóbeteg Szakellátás antistigma programjának keretében. A cél az volt, hogy leküzdjék azokat az előítéleteket, amelyekkel a pszichiátriai betegeket és ellátóikat bélyegzik meg nap mint nap.

  Tovább