Hírek

 • Energiatudatos Kórház-díjakat_00_1024_683.jpg

  Energiatudatos Kórház-díjakat adtak át a Parlamentben

  A Virtuális Erőmű Program parlamenti díjátadó gáláján Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács örökös elnöke, dr. Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ügyvezetője és Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató adta át az elismeréseket az egészségügyi intézmények képviselői részére.

  Tovább
 • Május 8-a, a Nemzetközi Vöröskereszt_01_1920_1280.png

  Május 8-a, a Nemzetközi Vöröskereszt Napja

  1828. május 8-án született Henri Dunant svájci író, aki 1859-ben szemtanúja volt a solferinói ütközet sebesültjei tragikus pusztulásának. Ennek hatására 1860-ban kezdte el a Nemzetközi Vöröskereszt segélyszervezet kiépítését. A Vöröskereszt alapításának az 1863-as évet jelölik meg. Magyarország 1881-ben csatlakozott a vöröskeresztes mozgalomhoz.

  Tovább
 • Szerenáddal köszöntötték a Csolnoky_01_1862_931.png

  Szerenáddal köszöntötték a Csolnoky Ferenc Kórház ápolóit

  Szerenáddal köszöntötték a Padányi Katolikus Iskola egészségügyi szakgimnázium végzős hallgatói a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház főnővéreit, ápolóit, ily módon megköszönve azt, hogy az elmúlt években – gyakorlati idejük alatt – minél szélesebb körben megismerhették az intézmény működését.

  Tovább
 • Elkezdődött az újabb felújítás_Zala_1490_991.jpg

  Elkezdődött az újabb felújítás a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság közreműködésével megvalósuló „KEHOP-5.2.2-16-2016-00108 Vidéki egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítése” elnevezésű projekt keretében megújul az intézmény C jelű, diagnosztikai épülete is.

  Tovább
 • Betegellátás_testközelből_01_1080_810.png

  Betegellátás – testközelből

  Nyílt napokat szervezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, ahol a diákok testközelből ismerhették meg a kórház dolgozóinak munkáját. Hiszen a pályaválasztás előtt álló fiataloknak nincs könnyű dolga. Megannyi lehetőség közül választhatnak, ám nehéz úgy dönteni, hogy szinte csak elképzelésekkel rendelkeznek arról, mi vár rájuk, ha leteszik a voksukat egy hivatás mellett.

  Tovább
 • Kezünkben a megoldás_kezhigiene_1920_1280.png

  „Kezünkben a megoldás"

  A megfelelő kézhigiéné, a rendszeres és alapos kézmosás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Akik a betegellátást választották hivatásuknak, tudják, mennyire elengedhetetlen a megfelelő fertőtlenítés. Kezeinken – szennyezettségtől függően – akár 100 millió mikroba is élhet; az alapos kézfertőtlenítéssel azonban ez 50 százalékkal csökkenthető.

  Tovább
 • Kézhigiénés világnapi rendezvény_Békés_01_1620_1080.png

  Kézhigiénés világnapi rendezvény a Békés Vármegyei Központi Kórházban

  Első alkalommal hívta életre kézhigiénés világnapi rendezvényét csütörtökön délután a Békés Vármegyei Központi Kórház. Az esemény célja a megfelelő kézmosásra, kézfertőtlenítésre való figyelemfelhívás volt, elsősorban az egészségügyben dolgozók számára.

  Tovább
 • Népszerűek a szűrések kaposvári_446_297.jpg

  Népszerűek a szűrések kaposvári egészségközpontban

  Két hét alatt nagyjából hatszáz vizsgálatot végeztek el a Kaposvári Egészségpontban.

  Tovább
 • Soronkívüliség az autizmussal_1920_1143.png

  Soronkívüliség az autizmussal élő gyermekek számára

  A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórházak, a kisvárdai Szent Domján Kórház és a Most Élsz Egyesület megállapodása értelmében a megyei kórházak soronkívüliséget biztosítanak –már évek óta– az autista gyerekek számára a szükséges vizsgálatok alkalmával.

  Tovább
 • Speciális okos ágyak érkeztek_917_518.png

  Speciális „okos ágyak” érkeztek a traumatológiai osztályra

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház újabb innovációja a traumatológia területét érinti. Az intézmény folyamatosan fejleszti informatikai, valamint orvostechnikai eszközparkját egyaránt.

  Tovább