Hírek

 • Magasabb szintre emelték az onkokardiológiai ellátást Zalaegerszegen

  Magasabb szintre emelték az onkokardiológiai ellátást Zalaegerszegen

  A vármegyei kórházak onkológiai és kardiológiai eszközparkjának fejlesztését támogató projekt részeseként csaknem 800 millió forintos eszközfejlesztést valósíthatott meg a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház. Ennek eredményeként a diagnosztikai tevékenységeket, valamint a műtéti beavatkozásokat és kezeléseket segítő legmodernebb készülékeket állítottak munkába, hogy biztosítsák a betegek komplex ellátását.

  Tovább
 • Adventi koncertek

  Adventi koncertek

  Minden évben karácsonyi karitatív koncerteket ad a Szent György Kórus Fejér vármegye településein és Székesfehérváron. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház énekesei meghittséget és az ünnepvárás hangulatát adják ajándékként a hallgatóságnak.

  Tovább
 • Zalaegerszeg legrégibb kórháza, a korabeli új ispita

  Zalaegerszeg legrégibb kórháza, a korabeli új ispita

  1848 nemcsak a magyar történelemben kiemelkedő jelentőségű, hanem Zalaegerszeg és a 175. évfordulóját ünneplő megyei kórház krónikájában is fontos dátum, mert annak az évnek decemberében készült el az intézmény elődje, a város első kórháza.

  Tovább
 • Célba értek az adományok

  Célba értek az adományok

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság munkatársai összefogásának köszönhetően az idei évben is meglátogatta a Mikulás a Hosszúpályi Roma Nemzetségi Óvoda gyermekeit.

  Tovább
 • A modern terápiák megduplázták a súlyos tüdőrákban szenvedők túlélési esélyeit

  A modern terápiák megduplázták a súlyos tüdőrákban szenvedők túlélési esélyeit

  A tüdődaganatos betegek terápiájának eredményességében is áttörést hoztak az immunonkológiai kezelések, amelyek megkétszerezték a túlélés esélyét – igazolták a Magyar Tüdőgyógyász Társaság (MTT) és az MSD Pharma Hungary Kft. közös kutatásának eredményei, amelyeket sajtóbeszélgetésen mutattak be.

  Tovább
 • Tragikus hirtelenséggel elhunyt Kanizsai István, a Siklósi Kórház igazgatója

  Tragikus hirtelenséggel elhunyt Kanizsai István, a Siklósi Kórház igazgatója

  Szeretem Siklós városát, a kórházat, a munkatársaimat, az itt élő embereket, szeretek itt dolgozni. Minden akkor működhet csak jól, ha úgy csináljuk, mint otthon – nyilatkozta korábban a köztiszteletnek örvendő szakember.

   

   

   

  Tovább
 • Robotok segítik a betegek rehabilitációját Miskolcon Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

  Robotok segítik a betegek rehabilitációját Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

  Világszínvonalú, elsősorban az ideggyógyászati betegségek következtében mozgáskorlátozottá vált betegek rehabilitációs kezelésében használható robot és számítógép által támogatott terápiás eszközökkel gazdagodott a közelmúltban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.

  Tovább
 • Innovatív fejlesztések az elektronikus egészségügyi szolgáltatások területén

  Innovatív fejlesztések az elektronikus egészségügyi szolgáltatások területén

  Európai uniós támogatásból került sor az egészségügyi ágazat hatékonyságának és a lakosság számára elérhető szolgáltatások minőségének fejlesztésére.

  Tovább
 • Sokakat érint a cukorbetegség - Előadás a Soproni Nyugdíjasegyetemen

  Sokakat érint a cukorbetegség - Előadás a Soproni Nyugdíjasegyetemen

  Sok érdeklődőt vonzott a Soproni Egyetem őszi szemeszterének utolsó előtti előadása, ahol dr. Félix Melinda belgyógyász-diabetológus szakorvos Szívügyünk a cukorbetegség címmel tartott előadást. Beszélt a cukorbetegség rizikófaktorairól, kialakulásának megelőzéséről, valamint kezeléséről is.

  Tovább
 • Többmilliárdos fejlesztés a kardiovaszkuláris intézetben

  Többmilliárdos fejlesztés a kardiovaszkuláris intézetben

  Számos kardiológiai eszköz beszerzése mellett egy úgynevezett hibridműtőt és egy perifériás DSA műtőt is kialakítottak a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben. 

  Tovább