Hírek

 • Átadták_nővérszállót Pásztón_920_518.png

  Átadták az európai színvonalú nővérszállót Pásztón, új kórházi szakemberek érkezhetnek

  Tíz új lakást adtak át hétfő délután Pásztón, amelyek orvosok és ápolók otthonául szolgálhat, segítve a kórház humánerőforrását. A nővérszállót több mint 310 millió forint támogatásból valósította meg a Margit Kórház, az épületben található tíz lakást hét hónap alatt építették ki.

  Tovább
 • Országos szakmai tanulmányi verseny_915_513.png

  Országos szakmai tanulmányi verseny az OKFŐ szervezésében

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság humánerőforrás-fejlesztési igazgatósága szervezésében rendezték meg a 3. egészségügy-ágazati szakmai tanulmányi verseny középdöntőjét a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. A szakmai versenyből egyenes ágon juthatnak be a legjobbak az orvosi egyetemre.

  Tovább
 • Ápolók napi megemlékezés_Korányi_1920_1252.png

  Ápolók napi megemlékezés az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben

  „A legszebb emberi hivatás azért tenni, hogy valakinek az életbe vetett hitét, az egészségét visszaadjuk, valakit a mindennapi életvitelében segítsünk vagy az elmúlás méltóságát biztosítsuk” - mondta köszöntőjében Dr. Bogos Krisztina főigazgató.

  Tovább
 • Nincs nagyszerűbb_ az ápolókat ünnepelték Miskolcon_662_450.png

  "Nincs nagyszerűbb hivatás" – az ápolókat ünnepelték Miskolcon

  Megemlékezést tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház ONKO-Sebészeti tömbjében Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója alkalmából – köszöntőkkel és zenés műsorral ünnepelték az ápolókat. Rögtönzött kiállítást is összeállítottak a szervezők korhű ruhákból és eszközökből.

  Tovább
 • Ápolók napja Karcagon_1315_749.png

  Ápolók napja Karcagon

  A Kátai Gábor kórházban is megemlékeztek a jeles napról.

  Tovább
 • Koszorúzás az Országos Kórházi_1920_1058.jpg

  Koszorúzás az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóságának épületében

  2014 februárjában az Országgyűlés határozatban mondta ki, hogy „… az ápolói munka megbecsülése érdekében, felismerve és tudva azt, hogy az ápolás presztízsének emelését, az ápolói életpálya fejlődésének előmozdítását minden eszközzel segíteni kell, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját, február 19-ét a Magyar Ápolók Napjává nyilvánítja.” (5/2014. (II. 7.) OGY határozat a Magyar Ápolók Napjáról)

  Tovább
 • Köszönet az ápolóknak_sopron_1920_1218.jpg

  Köszönet az ápolóknak

  2014 óta február 19-én, az első magyar országos főápolónő, Kossuth Zsuzsanna születési évfordulóján ünnepeljük a magyar ápolók napját. A Soproni Gyógyközpontban is megemlékeztek a jeles alkalomról, dr. Molnár Sándor PhD főigazgató elismeréssel méltatta a szakdolgozók áldozatos munkáját, majd virággal köszöntötte a kórház főnővéreit és vezető asszisztenseit.

  Tovább
 • Ápolóként dolgozni igenis menő_zala_1489_985

  Ápolóként dolgozni igenis menő

  Az ápoló ma is kulcsfigura, akitől támogatást, segítséget vár a rászoruló, fogalmazott köszöntőjében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója, a magyar ápolók napja alkalmából rendezett ünnepségen.

  Tovább
 • Az ápolókat köszöntötték a gyöngyösi_921_515.png

  Az ápolókat köszöntötték a gyöngyösi kórházban

  Weisz Péter főigazgató szerint a kórház ápolói méltóak Kossuth Zsuzsanna, a magyar ápolás megteremtőjének szellemiségéhez. Megemlékezést és koszorúzást tartottak az ápolók világnapja alkalmából, Kossuth Zsuzsanna emléktáblájánál, a Bugát Pál Kórházban.

  Tovább
 • A világ legnemesebb, legemberibb hivatása_1600_1067.png

  „A világ legnemesebb, legemberibb hivatása” – az ápolókat ünnepelték a fehérvári kórházban

  Hazánk első főápolójának születésnapja alkalmából megemlékezést tartottak a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház parkjában álló Kossuth Zsuzsanna szobornál. A megemlékezést követően ünnepség keretében adták át az Év asszisztense, az Év ápolója és az idei év Tiszteletbeli ápolója elismeréseket, valamint a szakmai egyesületek kitüntetéseit, és köszöntötték az 50 éve végzett ápolókat.

  Tovább