Hírek

  • GYEK Napok a miskolci Szeleta Park Látogatóközpontban

    GYEK Napok a miskolci Szeleta Park Látogatóközpontban

    Európában egyedülálló módon népszerűsítő kampányt indít  a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) a megismeréséhez.

    Tovább
  • Megtanítják a helyes diétát a nagykanizsai kórházban

    Diétázni tanítanak Nagykanizsán

    A Kanizsai Dorottya Kórház dietetikai szolgáltatása az elmúlt két évben nagy fejlődésen esett át. Az intézmény szakorvosai első körben a betegek számára szerveztek felvilágosító előadást, ezután nyitnak majd a város lakossága felé. A fő cél az, hogy megtanítsák a betegeket a helyes diéták alkalmazására. 

    Tovább
  • XV. Egri kardiológiai Napok

    XV. Egri kardiológiai Napok

    „Prevenciótól az akut ellátásig” mottóval megkezdődött Egerben a XV. Egri Kardiológiai Napok szakmai rendezvény, melyen az ország minden részéből részt vettek szakemberek.

    Tovább
  • Nemzetközi előadók, nagy szakmai érdeklődés

    Nemzetközi előadók, nagy szakmai érdeklődés

    Az Észak-budai Szent János Centrumkórház kollégáinak szervezésében valósult meg az első perinatális konferencia április 5-én, amely mind személyesen, mind online, teltházas érdeklődéssel zajlott.

    Tovább
  • Szoptatásra felkészítő tanfolyam Veszprémben

    Szoptatásra felkészítő tanfolyam Veszprémben

    A résztvevők megismerkedhetnek a kisbaba természetes szükségleteivel, az anyatej összetételével és termelődésével, valamint megtudhatják, mik azok az eszközök és tényezők, amelyek segítik vagy éppen gátolják a sikeres szoptatást.

    Tovább
  • Magyarországon évente egy falu lakosságát, 1600-2000 beteget veszítünk el fej-nyaki daganatok miatt

    Magyarországon évente egy falu lakosságát, 1600-2000 beteget veszítünk el fej-nyaki daganatok miatt

    Maximális kihasználtsággal működik a sajátos nevelési igényű gyermekek számára altatásban végzett fogászati ellátás a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházban – ennek apropóján beszélgettünk az Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti Osztály élén álló dr. Somlai Károly főorvos úrral. A speciális tudással bíró team révén olyan komplex ellátásban részesülhetnek a Veszprém vármegyei lakosok, mely nagyon ritka Magyarországon.

    Tovább
  • Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

    Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

    A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat az ország sugárterápiás ellátásának az élvonalába. A jelentős beruházásról, az elmúlt időszak változásairól és az onkológiában jelentkező új kihívásokról beszélgetett Torday László centrumvezető főorvossal a Gyula Televízió.

    Tovább
  • Egészség világnapja

    Egészség világnapja

    Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) 1949-ben az egészség nemzetközi világnapjává (World Health Day) nyilvánította április 7-ét. Az egészség világnapján a WHO minden évben egy népegészségügyi szempontból fontos témára hívja fel a figyelmet.

     

     

    Tovább
  • mosz_szűrőbusz_borító

    Helybe visszük a szűrővizsgálatokat – Ismerd fel időben!

    A „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program keretében, a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének felkérésére az Országos Kórházi Főigazgatóság is részt vesz április 11-én a Nemzeti Rákellenes Világnaphoz kapcsolódó országos szűrési programban Budapesten, Pécsett, Debrecenben és Szegeden.

    Tovább
  • salgótarján_borító

    Tizenhétmilliárdos fejlesztés a salgótarjáni kórházban

    A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban az utóbbi hat évben zajló beruházások kiemelkedő eleme az új onkológiai centrum.

    Tovább