A programon a szervezők igyekeztek mindent úgy szervezni, hogy az a jubileumi évfordulóra is emlékeztessen. Így 175 percben különféle szűrésekkel – vércukorszint, vérnyomás, koleszterinszint, csontritkulás, testtömegindex – várták a rendezvényre látogatókat a Göcsej Tudásközpontban. Emellett táplálkozási tanácsokkal szolgáltak, ennek részeként kilenc betegségcsoportra specializált recepteket kaphattak az érdeklődők. A 175-féle recept mellé különlegességként 175 kalória energiatartalmú Szent Rafael-kocka nevű süteménnyel is megkínálták a résztvevőket.

Gyógytornára is lehetőség nyílt, a 17,5 perces foglalkozáson a tartási rendellenességek okozta gerincproblémák enyhítésének fogásait lehetett megtanulni. A lélek ellazítását szolgálta a pszichológus vezette relaxációs tréning, szintén 17,5 percben.

Dr. Gasztonyi Beáta, a kórház főigazgatója az eseményen arról számolt be, hogy az évforduló kapcsán minden hónapban tartanak az egészség megőrzését segítő rendezvényt.

A rendezvény kapcsán Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, az egészség megőrzésére a szükségesnél kevesebb idő jut, ezért nagy segítség, ha ilyen forgalmas helyen teszik elérhetővé ezeket a szűréseket és tanácsadásokat.

A nagy sikerre való tekintettel a programot ősszel megismétlik.

Az eseményről a Zalaegerszeg Televízió készített képes összefoglalót.

Forrás, fotó: zaol.hu