A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztálya keretében működő Perinatalis Intenzív Centrumban (PIC) megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően nagymértékben javul az ellátás minősége. 

A Szent György Kórházban született, vagy az ellátási területről odaszállított újszülöttek kezelésük megkezdésétől fogva, a jelenleg elérhető legmagasabb technikai színvonalú terápiában részesülhetnek. Így a jövőben végre nem a súlyossági sorrend szerint kell eldönteni, melyik újszülött kerüljön a fejlettebb technikájú inkubátorba vagy lélegeztető gépre.

Május végétől minden csöppség számára a lehető legjobb ellátás lesz elérhető, amely nagyban javítja a koraszülött és intenzív ellátásra szoruló újszülöttek életesélyeit, és későbbi életminőségét.

A 204.000.000 Ft összegű uniós projekt megvalósulásával megtörténik a Perinatalis Intenzív Centrum eszközparkjának radikális fiatalítása. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az orvosi műszerek, létfontosságú eszközök, mint például az inkubátorok, lélegeztető gépek, infúziós pumpák átlagéletkora a jelenlegi 10 évről 3 év alá csökken.

A hatékonyabb működést szolgálja a megvalósuló digitális archiválás, amely lehetővé teszi az adatok gyors és könnyű előkereshetőségét, kímélve az orvosok és nővérek drága idejét. Az informatikai rendszer fejlesztése, valamint a betegellátást végző orvosi műszerek rendszerbe állítása csökkenti az egészségügyi dolgozók adminisztrációs terheit, akiknek így várhatóan több idejük jut fő feladatuk, a gyógyítás ellátására.
 
Forrás: Weborvos