A kaposvári, barcsi, nagyatádi, siófoki és marcali csapatokban ápolók, röntgenasszisztensek és gyógytornászok bizonyították felkészültségüket. A verseny szakmai szempontból is fontos találkozó, a csapatmunka pedig tovább erősíti a közösségeket, hatékonyabbá teszi a közös munkát. Ezen túl a somogyi településeken dolgozó szakemberek számára lehetőség nyílik egymás személyes megismerésére is.

– Az újraélesztéses feladaton túl vagyunk, villámgyorsan indulunk a következő állomásra – mondta Hidvári Ildikó, a barcsi csapat vezetője. A feltételezés szerint a kórteremben egy beteg összeesett, nem volt légzése, s a betegtárs riasztotta a nővéreket, akik azonnal megkezdték az újraélesztést. A zsűri minden mozdulatukat folyamatosan figyelemmel követte, értékelte.

A 41 éves nő, aki barcsi gyermekotthonban ápolóként dolgozik, azt mondta: csapattársaival kiváló az összhang. – Más embereken szeretnék segíteni: annak idején ezért választottam ezt a hivatást – hangsúlyozta. – Ha most lennék tizenéves, ismét az egészségügyi pályára jelentkeznék.

Anatómia, élettan, belgyógyászat és sebészet: a 40 kérdéses elméleti tesztsor ezeket a szakterületeket is érintette. Buni Roland, az egészségügyi szakdolgozói kamara területi oktatási bizottságának elnöke kiemelte: a résztvevők tudásuk legjavát nyújtották. A játékos vetélkedőben a csapatok egy-egy betűt húztak, s ezzel kellett egy testrészt, gyógyszert vagy épp betegséget megnevezni. – Szerintem egy ilyen verseny is segítheti a szakmai fejlődést, izgalmas volt, a feladatokra gyorsan kell megtalálni a jó megoldást – mondta Pusztai-Berki Éva, a Siófoki Szorgos Angyalok csapatának tagja. – Örülök, hogy részt vehettem a kaposvári versenyen!

A dokumentáció is lényeges
Folyadék, lepedő, beöntő szett és a szükséges dokumentumok: a beöntés előkészítéséhez többek közt ezekre is szükség van. A műveletet terápiás, illetve diagnosztikai céllal végzik, s a zsűri szerint az indulók szabályosan jártak el.
A versenyt a MESZK Somogy megyei Területi Szervezete rendezte és bonyolította le.

Forrás, fotó: sonline.hu