A legtöbb betegség, amiben a magyarok szenvednek, amibe belehalnak, az megelőzhető lenne. Nem tudatosul bennünk, hogy az egészség érték, azt kellene megőriznünk. És ezt senki nem tudja helyettünk megtenni. Itt az ideje, hogy ne a betegségekből akarjunk kigyógyulni, hanem egészségesek akarjunk maradni. Ha mindenki csak annyit tenne az egészsége megőrzése érdekében, amennyit aztán a betegségéből való felépülésére fordít, akkor nem halnánk meg idő előtt. És a sokkoló hír, így lesz jó hír! Éppen ezért azzal a jó hírrel futottuk körbe az országot, hogy meg tudjuk menteni magunkat, meg tudjuk előzni a jövőt!

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intéztet szervezésében a futás szeptember 17-én rajtolt el Budapesten és miután körbe futottuk az országot, október 2-án célba ért a fővárosban.

16 napon át gyakorlatilag az éjszakai órákat leszámítva mindig futott valaki a „Fuss magadért egy kört – Előzd meg a jövőd!” – kampány keretében. 13 nagyvárosba érkezett be a mezőny sok ezer gyermekkel közösen. Az 1600 kilométeres távot egészségfejlesztők az egészségügyben dolgozókkal közösen teljesítették váltóban, tematikus napok mentén. A mozgás, újraélesztés, táplálkozás, védőoltás, drog, alkohol, dohányzás, szűrés, szív- és érrendszeri betegségek, alapellátás, véradás, lelki egészség, rekreáció és környezet egészség témák jegyében futottunk egy-egy napot és tartottunk minden nap egy sajtóeseményt. Minden nap más váltócsapat futott be azokba a városokba, ahol egészségnapokat, sportrendezvényeket szervezték a kampányunkhoz kapcsolódóan. 

Az esemény fővédnöke Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere volt. Csatlakozott hozzánk vagy futott velünk sok ismert sportoló, szervezet, alapítvány vezetője mellett Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyért felelős államtitkár, Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár. A véradás napunkon Miskolcon vért adott Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, egy nappal később pedig Egerben Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége köszöntötte a futókat.

A futásnak volt egy kis stafétája, amelyre államtitkárok, polgármesterek írtak egy-egy személyes vagy intézményes vállalást. Volt egy óriási stafétánk is, amelyre több száz gyermek írta rá, mit szeretne elérni a jövőben, annak érdekében, hogy egészséges felnőtt legyen.

Honlap: http://fussegykort.hu/ 
Facebook: https://www.facebook.com/egeszsegponthu/?fref=ts,

https://www.facebook.com/events/924927544279925/

További információ:
NEFI Egészségkommunikációs Központ
Email: fussmagadert@nefi.hu