A sajtónyilvános eseményen Dr. Becsei László főigazgató-főorvos egyebek mellett arról tájékoztatott, hogy a leggyakoribb halálokok között szereplő szív- és érrendszeri, illetve daganatos megbetegedések gyógyítására, továbbá ezek megelőzésére és ellátására eddig is nagy hangsúlyt fektettek.

Takács Árpád főispán elmondta, hogy a korhoz kötött vizsgálatokat fogják elvégezni, ilyenek a méhnyakrák, vastagbélszűrések vagy az emlővizsgálatok. Mint mondta, ezekről a népegészségügyi hatóság értesíti az állampolgárokat, a korosztálynak megfelelően. A szűréseket a kórház szűrőbuszával valósítják meg.

Dr. Becsei László kifejtette, hogy a Békés Vármegyei Központi Kórház elkötelezett a szűrőprogramok, az egészséges életmód népszerűsítésében és az egészségnevelés ügyében, kiemelten fontos a primer és a szekunder prevenció. Az Egészséges Magyarország program, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Program is ezt a célt szolgálják. A jövőben folyamatosan bővíteni szeretnénk a szűrővizsgálatokat és az együttműködésben résztvevő partnerek számát is.

Az együttműködési megállapodás Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, illetve az Országos Kórházi főigazgatóság támogatásával valósult meg.
Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy több konzultációt, illetve állapotfelmérést végzett el annak érdekében, hogy teljesebb képet kapjon a Békés vármegyei lakosság egészségügyi állapotáról.

Forrás: hir6.hu