A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti skill-laborjában orvos-továbbképzésre várták a résztvevőket. A mai napon a Your Anastomosis nevű cég szimulátorait ismerhették meg a sebészek és rezidensek. A 3D-s modellek valósághű sebészeti környezetet mutatnak be, annyira, hogy gyakorlatilag igazi esetek lenyomatai alapján készültek az egyes gyakorlószettek.

Dr. Gasz Balázs egyetemi docens, a Your Anastomosis ügyvezetője elmondta, hogy az egyes sebészeti feltárások térbeli modelljéhez egy kiterjesztett valóság tartalom is társul, amit applikáción keresztül láthatnak az orvosok. A szimulátorokban cserélhető érmodellek vannak, így az adott sebészeti munkát többször is el lehet végezni.

Dr. Gasz Balázs hangsúlyozta, a mostani felszereltséggel a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház az érsebészeti oktatás régiós központja lesz. Ráadásul a mai továbbképzés után az összes résztvevő a rendszer oktatójává is válik. A jövőben pedig a kórház szakembereinek segítségével fejleszthetik tovább a szimulátort, így a saját eseteiket is be tudják majd mutatni gyakorlati képzéseken vagy konferenciákon.

Forrás, fotó: hiros.hu