A díjat minden évben olyan szakdolgozóknak ítélik oda, akik az egészségügyi ellátás különböző területein kimagasló teljesítményt nyújtanak. Hivatásukat példaértékű elkötelezettséggel gyakorolják, illetve tevékenyen részt vesznek a szakdolgozók utánpótlás nevelésében.

Mindezen ismérvek jellemzik Dr. Avarné Boros Erzsébet, az I-es számú Kardiológiai Rehabilitációs Osztály osztályvezető ápolójának tevékenységét, aki 40 éve végzi odaadó szolgálatát.

Erzsi főnővért a kezdetektől kiemelkedő szakmai ismerete, szorgalma, hite és kitartása kísérte a pályáján. A szakközépiskola elvégzését követően, 1983-ban került az akkori szanatóriumba, ahol általános ápolói munkakörben kezdte meg tevékenységét. A betegágy mellett töltött évek megerősítették szakmai elhivatottságát. Az egészségügyi főiskolán diplomás ápolói végzettséget szerzett, majd ezt követően megbízást kapott az I-es számú Kardiológiai Rehabilitációs Osztály osztályvezető főnővéri feladatainak ellátására. Hivatását napjainkig gyakorolja és idén ugyanebből a munkakörből vonul nyugdíjba.

Az I-es számú Kardiológiai Rehabilitációs Osztályon az ország egész területéről fogadják az elsőbbségi és tervezett rehabilitációt igénylő betegeket. Az akut kardiológiai rehabilitációban számtalan transzplantált, szívműtött beteg gyógyulását segítik. Erzsi főnővért betegei és kollégái is szakmailag magasan képzett, nagy tudású, emberséges és kitartó személyiségnek ismerik. Munkáját precizitással végzi, empatikus hozzáállással menedzseli a betegutakat. Sokat tesz az osztály szakmai közösségéért, a támogató munkahelyi légkör megteremtéséért is. A COVID-járvány alatt ápoló csapatával közel egy évig vezette magas színvonalon az akut belgyógyászati osztályt. Hite és elhivatottsága ekkor is sok nehéz időszakon segítette át.

Aktívan részt vesz a szakdolgozói utánpótlás nevelésben is, a kórházban folyó szakképzésben rehabilitációs gyakorlati oktató feladatokat lát el. Az új ápolók számára EKG ismeretekből, telemetria értékelésből tart képzést. Osztálya működésének sajátosságaiból adódóan folyamatos edukációs tevékenységet is végez.

Nyitott az új ismeretekre, támogatja a modern eljárások bevezetését. Nevéhez fűződik a kardiológiai rehabilitációs osztályok ápolási dokumentációjának kidolgozása. Rendszeresen részt vesz regionális és országos szakmai konferenciákon, belső képzéseken, tréningeken. Aktívan segíti a MESZK helyi szervezetének munkáját. 2019-ig több cikluson keresztül helyi és területi küldöttként tevékenykedett.

Dr. Avarné Boros Erzsébet 40 éves kitartó, szakmailag elkötelezett és empatikus munkája elismeréseként vehette át a MESZK „Hivatásunk kiválósága” díját.

Forrás, fotó: sopronkorhaz.hu