A megemlékezésen Dr. Vácity József a kórház főigazgatója köszönetet mondott a Hospice osztály munkatársainak és hangsúlyozta: munkájuk nagyon nehéz, de ugyanakkor nagyon szép és felemelő.

A résztvevők előadásokat hallgattak meg a továbbiakban: Forsthoffer Erzsébet a Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthon vezetője „Lelki rehabilitáció Bakonyszűcsön” címmel, Ortó Eszter a kórház Dietetikai szolgálatának munkatársa „ A felhők fölött mindig kék az ég”, Guba István a Hospice osztály önkéntese: „Önkéntesként a Hospice-ban” címmel, Kapaló Éva a Doktor Mancsok Állatasszisztált Terápiás Alapítvány munkatársa „A gyógyír négylábon érkezik” címmel tartottak előadást.

Az ünnepség végén elismeréseket adtak át. A Markhot Ferenc Kórház főigazgatója az intézményben végzett eredményes szakmai munkássága elismeréseként Strasser Lászlónét Főigazgatói Dicséretben részesítette. A Hospice Osztály munkatársai pedig köszönetet mondtak Guba István önkéntes segítőnek, aki munkájával a betegek és a munkatársak elismerését is kivívta. A rendezvény zárásaként a Hospice-világnapi megemlékezés résztvevői a kórház udvarán lévő Méltóság Mezejénél elhelyezték a megemlékezés virágait és mécseseket gyújtottak – közölte a kórház.

Forrás: Egri Hírek, fotó: Birinyi Zsófia