A fiatal orvosok szakmai céljait pályázatok útján támogatja az intézmény, többek között tudományos fokozat megszerzésében, külföldi tanulmányúton vagy külföldi kongresszuson való részvétel lehetőségével, ahogy az a kórház közösségi oldaláról is kiderül. A közlemény kitér arra is, hogy immár két éve, 2022. április 28-án hunyt el Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója, aki a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány 1997-es megalapítását követően annak első kuratóriumi elnökeként 25 évig töltötte be a tisztséget. Az elismert orvosi szaktekintély, sebész és megbecsült vezető egyik utolsó kívánsága volt, hogy az intézmény halálát követően is kiemelt célnak tekintse az orvosok szakmai továbbképzését, fejlődési lehetőségeik támogatását.

 


A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Horváth Zsolt orvosigazgató és a kuratórium tagjai a néhai főigazgató emlékére, kiemelkedő szakmai munkásságának és hitvallásának szellemi örökségéül alapították meg a Dr. Svébis Mihály Fiatal Orvosok Karriertámogató Programot, amelynek célja az orvosi humánerőforrás és utánpótlás biztosítása, illetve a magas minőségű, nemzetközi színvonalú, naprakész szakmai munka elősegítése.
A karriertámogató programra már idén pályázhatnak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban dolgozó fiatal, 40 év alatti orvosok, tudományos fokozat megszerzése, külföldi tanulmányút, külföldi kongresszuson való előadói és első szerzőkénti részvétel, külföldi egészségügyi szolgáltatónál megvalósuló képzés, illetve ezen programok költségeihez való hozzájárulás érdekében.
A programban évente legfeljebb négy fő részesülhet támogatásban, pályázatonként maximum nettó egymillió forint összegben.
A program kiírása a mai naptól a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház weboldalán is megtalálható