A beruházáshoz a TIOP-2.2.8.A-15/1 kódszámú, „Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása" című európai uniós pályázati felhívás „A” komponensének lehetőségét használták ki - közölte Becsei László főigazgató főorvos.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében megjelent TIOP-2.2.8.A-15/1 kódszámú, „Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása" című felhívás a 2007-2015 időszak alatt megvalósított egészségügyi infrastrukturális fejlesztéseket támogató uniós projektekhez kapcsolódóan, azok  kiegészítéseként volt pályázható.

Jelen támogatás lehetőségét megragadva a Dr. Réthy Pál Kórház- Rendelőintézet 301,48 millió forint összköltségvetésű projektet valósított meg 2015 decemberére.

Az elnyert támogatás a 2007. január 1. és 2015. december 31. között, nem uniós költségvetésből már megvalósult infrastrukturális beruházások fedezetére, eszközállományának megújítására, valamint az egészségügyi szakellátás elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítése érdekében a szolgáltatási kör bővítésére volt fordítható.

Projektünk építési jellegű beruházási elemeként két jelentősebb - a Rehabilitációs Osztály épületének és a Szülészet-Nőgyógyászat épületszintjeinek részleges rekonstrukcióját -, illetve néhány kisebb léptékű felújítási munkát emeltünk be, melyeket a 2007 2015 közötti időszakban - e célra elnyerhető uniós forrás  híján - kénytelenek voltunk saját forrásból megvalósítani. Emellett az elmúlt 8-9 év olyan eszköz- és gépbeszerzései kerültek pályázatunkba, melyek a Központi Műtőben, az Ápolási Osztályon, valamint a Kórház, mint folyamatos üzem működtetésért felelős Üzemeltetési Osztályon váltak elengedhetetlenül szükségessé.

A 2015. december 31.-én lezárt projekt megvalósulását az Európai Unió és a Magyar Állam támogatta - zárul a közlemény.

Forrás: Weborvos