Dr. Laky Zoltán 1952-ben született Tatán. Leningrádban, a KIROV Katonaorvosi Akadémián szerzett repülőorvosi diplomát, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végzett orvosdoktorként. 

Gyulafirátóton, később Tatán praktizált körzeti orvosként. 1983 és 85 között a tatai kórház neuropszichiátriai és addiktológiai osztályán dolgozott. 1985-től Oroszlányban végzett háziorvosi tevékenységet, később létrehozta Komárom-Esztergom megyében a gyógyászati segédeszköz-ellátási rendszert. Két cikluson keresztül a Magyar Orvosi Kamara megyei titkára és oroszlányi elnöke volt. 

Részt vett a megyei közgyűlés egészségügyi bizottságának munkájában és a tatabányai Szent Borbála Kórház szakmai tanácsadó testületében. 
2009-ben a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet igazgató-főorvosának nevezte ki az önkormányzat. Később az önkormányzat humán és ügyrendi bizottságának munkájában is közreműködött külsős tagként. 

Dr. Laky Zoltánnak kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a tatai kórház az egészségügyben tapasztalható nehézségek ellenére is veszteség nélkül működik. A kor és a gazdasági környezet kihívásainak elébe ment: igazgatóként mindig arra törekedett, hogy a kórház fejlődjön, a betegek elégedetten távozzanak az intézményből. Nagy lelkesedéssel és töretlen energiával vitte végig az új szakrendelő építésének előkészítését, egy egészségügyi centrum létrehozásának kivitelezését. Ennek alapkő-letételén már betegsége miatt sajnálatos módon nem tudott részt venni. Dr. Laky Zoltán hatvanhárom éves volt. 

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vezetése részvétét fejezi ki a gyászoló családnak, és a tatai Szent Erzsébet Kórház kollektívájának. 

Forrás: Tata város önkormányzatának honlapja