A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben 2022. november 10-től működik az ,,Okos- szekrény” pilot projekt, melynek keretében elsőként vesz részt az UHF RFID textilkövető rendszer, azaz az ,,okos-szekrény” pilot projekt intézményi elindításában. A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet akárcsak fenntartója, az Országos Kórházi Főigazgatóság, elkötelezett az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítása iránt, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy más kórházak is megismerkedjenek a rendszer működésével.

Az „Okos-szekrény” működésének a lényege, hogy hatékony, követhető megoldást nyújt az intézménynek a munkaruházatok kezelésében. A tiszta ruhaneműk kiadása és a szennyes ruhaneműk begyűjtése az intézménybe telepített intelligens szekrényrendszereken keresztül, az intézmény részéről dedikált emberi erőforrás igénybevétele nélkül történik.

Az elmúlt hónapokban egyre több intézmény érdeklődését keltette fel a program, amely a fent említett szolgáltatás során a textileken használt egyedi RFID címkével precíz elszámolást biztosít a mosoda és a kórház között.

Az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet az eddig szerzett tapasztalatait szívesen megosztja azokkal az intézményekkel akik érdeklődnek a projekt iránt. Tette ezt a napokban is, amikor a Semmelweis Egyetem Szent Rókus Klinikai Tömb tömbigazgatója és az üzemeltetési vezetője tett látogatást a kórházban, hogy személyesen is tapasztalatot gyűjtsenek az automaták üzemeltetésével kapcsolatban. A látogatás során a megtekintésen túl sor került az eddig tapasztalt előnyök és az esetleges hibaforrások megvitatására, gyakorlati kipróbálásra.

Forrás, fotó: Albert Schweitzer Kórház Hatvan