Projekt cím Szlovák- magyar határon átívelő együttműködési projekt az egészségügyben Balassagyarmat és Nagykürtös kórházai között
Projektazonosító SKHU/1902/4.1/111
Támogatási szerződés azonosító  
Projekt cím angolul Cross-border Cooperation in Health Care between the Hospitals of Balassagyarmat and Veľký Krtíš
Támogató program Interreg V A Szlovákia- Magyarország Területi Együttműködési Program
Támogatás a programból (Pénznem) EUR
Támogatás a programból (összeg) 339 996,09 EUR
Projekt teljes költségvetése (összeg) 399 95,40 EUR
Az OKFŐ-re jutó támogatás a programból (összeg) 192 351,09 EUR
Az OKFŐ-re jutó támogatás  a programból (%) 85%
Az OKFŐ-re jutó hazai társfinanszírozás (%) 15%
Az OKFŐ által biztosított önerő intézményi forrásból (%) -
Támogatást igénylő Országos Kórházi Főigazgatóság
Főkedvezményezett Országos Kórházi Főigazgatóság
Konzorciumi partnerek száma összesen 2
Projekt célja A határmenti intézményi együttműködés mértékének növelése a balassagyarmati és nagykürtösi kistérségekben működő kórházak között, a határon átívelő és hangsúlyosan hosszú távú együttműködés kereteinek kialakításával.  A cél egy közös konzultációs, diagnosztikai és terápiás mechanizmust létrehozása, amellyel a helyi lakosság körében csökkenthető, illetve kellően és hatékonyan megelőzhető a szív- és érrendszeri, agyi érrendszeri betegségek terjedése, továbbá az akut ellátásra szoruló betegek számára az orvosi beavatkozás a lehető legrövidebb időn belül biztosítható.
A projekt keretében korszerű kardiológiai és neurológiai diagnosztikát és kezelést lehetővé tevő orvosi felszerelések kerülnek beszerzésre a projekt szlovák és magyar kórházi helyszíneire. Mindkét kórházban bevezetésre kerülnek a határon átívelő egészségügyi együttműködés keretében kidolgozott helyi protokollok és új betegúti eljárások (SK: kardiológiai lokális komponens; HU:neurológiai lokális komponens), amelyeket a projektben közreműködő szlovák és magyar szakemberek közös erőfeszítéssel harmonizálnak és véglegesítenek különböző határon átnyúló képzéseken és workshopokon, ezzel segítve az új mechanizmusok kezdeti felépítését, működésbe helyezését és együttes működtetését, valamint a fokozatos tudásmegosztást. 
A szlovák szakértők a projektben szintén elkészülő sürgősségi ellátásra vonatkozó szakpolitikai ajánlások kardiológiai fejezetéért, míg a magyar szakértők az ajánlások neurológiai fejezetének kidolgozásáért lesznek felelősek. A kidolgozott ajánlási dokumentum (white paper) további felhasználás céljából bemutatásra kerül a nemzeti döntéshozók számára.
Támogatási szerződés 1    
Támogatási szerződés 1 #CrossCoop Subsidy Contract
Támogatási szerződés 2  
Egyéb információk a projektről https://www.skhu.eu/  #CrossCoop – nemzetközi programok