Hírek

 • Férfibetegségek tabuk nélkül

  Férfibetegségek tabuk nélkül

  A férfiakat érintő daganatokról a Hír TV Napindító adásában Prof. Dr. Tenke Péter és Dr. Ágoston Péter beszélgettek.

  Tovább
 • Nemzetközi előadók, nagy szakmai érdeklődés

  Nemzetközi előadók, nagy szakmai érdeklődés

  Az Észak-budai Szent János Centrumkórház kollégáinak szervezésében valósult meg az első perinatális konferencia április 5-én, amely mind személyesen, mind online, teltházas érdeklődéssel zajlott.

  Tovább
 • Magyarországon évente egy falu lakosságát, 1600-2000 beteget veszítünk el fej-nyaki daganatok miatt

  Magyarországon évente egy falu lakosságát, 1600-2000 beteget veszítünk el fej-nyaki daganatok miatt

  Maximális kihasználtsággal működik a sajátos nevelési igényű gyermekek számára altatásban végzett fogászati ellátás a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházban – ennek apropóján beszélgettünk az Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti Osztály élén álló dr. Somlai Károly főorvos úrral. A speciális tudással bíró team révén olyan komplex ellátásban részesülhetnek a Veszprém vármegyei lakosok, mely nagyon ritka Magyarországon.

  Tovább
 • Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat az ország sugárterápiás ellátásának az élvonalába. A jelentős beruházásról, az elmúlt időszak változásairól és az onkológiában jelentkező új kihívásokról beszélgetett Torday László centrumvezető főorvossal a Gyula Televízió.

  Tovább
 • Egészség világnapja

  Egészség világnapja

  Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) 1949-ben az egészség nemzetközi világnapjává (World Health Day) nyilvánította április 7-ét. Az egészség világnapján a WHO minden évben egy népegészségügyi szempontból fontos témára hívja fel a figyelmet.

   

   

  Tovább
 • mosz_szűrőbusz_borító

  Helybe visszük a szűrővizsgálatokat – Ismerd fel időben!

  A „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program keretében, a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének felkérésére az Országos Kórházi Főigazgatóság is részt vesz április 11-én a Nemzeti Rákellenes Világnaphoz kapcsolódó országos szűrési programban Budapesten, Pécsett, Debrecenben és Szegeden.

  Tovább
 • salgótarján_borító

  Tizenhétmilliárdos fejlesztés a salgótarjáni kórházban

  A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban az utóbbi hat évben zajló beruházások kiemelkedő eleme az új onkológiai centrum.

  Tovább
 • efop_borito

  Interaktív kiállításon mutattuk be az EU-s támogatással megvalósult fejlesztéseket

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság is bemutatta az Európai Unió támogatásával megvalósult projektjeit a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Emberi Erőforrás Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága szervezésében megtartott EFOP és RSZTOP 2014-2020 zárókonferencián.

  Tovább
 • energiaital

  Tilos lenne az energiaital a fiataloknak

  Az Országgyűlés elé kerül az a törvényjavaslat, amely megtiltaná, hogy 18 éven alattiaknak energia italt adhassanak el. A tervezetet Nacsa Lőrinc és Hollik István, kereszténydemokrata politikusok nyújtották be.

  Tovább
 • Természetes úton született meg hazánkban az első szívtranszplantált édesanya gyermeke

  Természetes úton született meg hazánkban az első szívtranszplantált édesanya gyermeke

  Mérföldkőhöz érkezett a magyar kardiológiai ellátás. Magyarországon először született szívtranszplantált édesanyának gyermeke.

  Tovább