A TIOP-2.2.8.A-15/1 kódszámú, „Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása" című pályázati felhívás B komponensének lehetőségét kihasználva 191,13 millió forint összköltségvetésű projekt keretében újabb infrastrukturális fejlesztést valósított meg a Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet.

A sikeresen megvalósított beruházás két területre terjedt ki:
- egy gőzfejlesztő rendszer beépítése, a kapcsolódó rendszer elemeinek felújítása, cseréje;
- járólap-csere a bejáratoknál és a folyósokon;

A két terület mindegyike alapvetően a fekvőbeteg-ellátás minimum-követelményeinek való megfelelést, az elvárható infrastrukturális körülmények biztosítását, valamint a megfelelő szakmai munkát szolgálták. A Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet betegellátó épületegységeiben az elmúlt 20 évben érdemi felújítások nem történtek.

A korábbi gőzfejlesztő rendszer több mint 15 éves volt, további működése rendkívül gazdaságtalan lett volna, illetve nem tudta már ellátni azokat a funkciókat, ami alapszinten is elvárható egy ilyen rendszertől. A csere indokolttá vált, mivel ez a gőzfejlesztő egység és a hozzá kapcsolódó tartozékok, osztók, szerelvények egy rendszerbe integrálva biztosítják a Központi műtő és Központi steril berendezéseinek, valamint egyéb laboratóriumi és konyhai berendezések gőzigényét.

Hasonlóan rosszak voltak a járótelületek az intézményi bejáratoknál és folyosókon. A meglazult burkolatok balesetveszélyesek voltak és akadályozták a zökkenőmentes betegszállítást, korlátozták a
mozgáskorlátozottak kerekesszékkel való közlekedését.

A projekt megvalósulását az Európai Unió és a Magyar Állam támogatta. A projektről bővebb információt a http://www.rethy.hu honlapon olvashatnak.

Forrás: – Weborvos