Békés megye legnagyobb kórházát 169 évvel ezelőtt alapították. A kórház szakmailag folyamatosan fejlődött, de infrastruktúrája napjaink elvárásainak már nem felel meg. A pavilon rendszerben működő betegellátó osztályok napjainkban  - a nagy ívű Európai Uniós és hazai fejlesztések eredményeképpen-  csaknem teljes egészében egyetlen tömbben működhetnek, biztosítva ezáltal a betegellátás komfortosságát.

A mostani fejlesztés révén az új műtéti tömb összeköttetésbe került a belgyógyászati pavilonnal, a diagnosztikai épülettel és a "régi sebészeti" épülettel is. Ennek megvalósítása több közmű áthelyezéssel és a csapadékvíz elvezető rendszer megújításával is együtt járt.  A betegellátó osztályok komfortosítása további átalakításokat és a korszerű orvostechnikai gépek, berendezések működéséhez szükséges elektromos és gépészeti munkálatok  elvégzését tette szükségszerűvé. A kialakult épület együttes a jövőben lehetővé teszi, hogy  a betegek az elvégezhető legtöbb vizsgálatot,  valamint a gyógykezelések egy részét egy épületben érjék el.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, 100 %-os támogatással.

Forrás: Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban