A megvalósított pályázat során a tüdőgyógyászati funkciók a főépülethez integrálódtak, a tüdőgyógyászati diagnosztika a fekvőbeteg osztályhoz kapcsolódik. 

Az építési beruházással 347 m2-es terület újult meg. A mai kor színvonalának megfelelővé vált az orvosi, ápolási eszközpark és informatikai rendszer is. A tüdőgyógyászati eszközök fejlesztése, a meglévő 40 éves gépek cseréjét szolgálták. A digitális mellkas átvilágító berendezés beszerzésének eredményeként, korábbi fázisban felismerhetőek lesznek a tüdőbetegségek. A korai diagnózis hozzájárul az olcsóbb terápiás ellátáshoz, a betegek életminőségének teljes visszaállításához, és az egészségben eltöltött életévek növeléséhez a térségben. 

A tüdőgyógyászat mellett az egynapos sebészet is bővült. A műtéti eszközök, berendezések fejlesztése hozzájárul a bonyhádi térség lakosainak gyorsabb és teljesebb körű ellátásához. A projekt zárását követően az OEP által finanszírozott egy napos sebészeti esetszám is növekszik, így a többletfinanszírozással és a beszerzett új eszközökkel, az új műtéti típusok bevezetésére nyílik lehetőség, illetve egyes műtéttípusoknál a várólistát tudják csökkenteni.

Forrás: Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet