A gyermek tervező, illetve a gyermeket váró családok kellemes környezetben részesülnek színvonalas ellátásban a gyulai kórházban. Az Európai Unió 166,29 millió Ft forrást biztosított 100%-os támogatással a beruházás megvalósulásához.   

A Szülészet-nőgyógyászati osztály a jövőben a korszerű betegellátási elvárásoknak megfelelő környezetben működhet. Az osztály felújítása, komfortosítása keretében új szülőszobák és vajúdó szobák kialakítására került sor.  A jövőben kisebb ágyszámú (1-2 ágy), önálló vizesblokkal rendelkező kórtermek állnak a szülő nők rendelkezésére. A szakma szabályai szerint lehetőség lesz alternatív szülési módszerek alkalmazására.
A felújított osztályon az újszülöttek a születésük pillanatától kezdve együtt lehet édesanyjukkal az ún.: rooming-in szobában.
A betegellátás és a látogatói forgalom különválasztása is megvalósult, korszerűsödtek a műtők és a közmű is. Az akadálymentesített Szülészet-nőgyógyászati osztály a jövőben a progresszivitási szintjének megfelelő magas színvonalú ellátást tud nyújtani.
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, 100 %-os támogatással.

Forrás: Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház