Az új típusú koronavírus-betegség (COVID-19) elleni hatékony küzdelem mindannyiunk részéről különleges erőfeszítést, figyelmet és összefogást igényel. A Lilly Hungária gyógyszergyártó vállalat úgy döntött, hogy azzal tudja a leghatékonyabb segítséget nyújtani a magyar egészségügy számára a koronavírus elleni küzdelemben, ha a kormány által létrehozott „Segítünk Egymásnak” Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoportjával együttműködve proaktívan nagyértékű inzulinadománnyal segíti a hazai kórházakat, melynek révén az intézmények a koronavírusos betegek kezelésére szolgáló egyéb gyógyszerekre és eszközökre fordíthatják az így felszabaduló erőforrásaikat.

A magyar egészségügy szereplőivel történt egyeztetést követően a Lilly 50 millió forint értékű humán és analóg inzulint, valamint a beadásukhoz szükséges adagolóeszközöket ajánlott fel. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak átadott adomány mintegy 4-5 ezer inzulint használó cukorbeteg egyhavi ellátását biztosítja, a betegek inzulinigényének függvényében.

„Azóta, hogy az inzulin tömeggyártásának elindítása közel száz éve a Lilly nevéhez kötődik, a vállalati értékrendünkbe szervesen illeszkedik a gondoskodás, a cukorbetegek és családtagjaik életének jobbá tétele. Nincs ez másképpen ebben a kiélezett, a betegek és családtagjaik, valamint az egészségügyben dolgozó orvosok, nővérek ezreit próbára tevő időszakban sem, így számunkra természetes, hogy a Lilly Magyarországon jelentős ingyenes inzulinadománnyal segíti az egészségügyi rendszer szereplőit a vírus elleni küzdelemben” – mondta Fehér Mihály a Lilly magyarországi ügyvezetője.