A rendezvényt dr. Kővágó Levente a Tudományos Bizottság elnöke nyitotta meg, majd átadta a szót az első előadónak, dr. Bazsa Sándor PhD osztályvezető főorvosnak. Az osztályvezető a kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának elmúlt huszonhárom évében történt változásokat mutatta be. 2000-től a tavalyi év végéig a nőgyógyászati onkológiai eseteket és az osztályon elvégzett beavatkozásokat és azok számszerű alakulásáról, változásairól beszélt az „Onkológiai ellátás osztályunkon” című előadásban. Előadása végén elmondta, az országos statisztikai adatok között fellelhető, hogy Dunaújvárosban végeznek a legtöbb hüvelyen keresztüli méheltávolítást.

Dr. Varga Levente, az Országos Onkológiai Intézetben 2019-től alkalmazott sugárterápusa eljárását mutatta be, amit méhnyakrákos betegeknél alkalmaznak. Előadásának címe „Méhnyak daganatok adaptív kombinált intrakavitális-intersticiális brachyterápiás kezelése”.

Dr. Barna András a petefészekrák különböző típusairól, szövettani elváltozásokról, túlélési statisztikákról, a betegség kezelésről és az immunterápia alkalmazásáról beszélt, rendkívül érdekes tudományos előadásában. Előadásának címe: „A tumort infiltráló magas limfocitaszám korrelációja a hosszabb túléléssel előrehaladott petefészekrák esetén”

Számos munkatárs követte figyelemmel a rendkívül érdekes és elgondolkodtató előadásokat, melyek végén a hallgatóságban felmerült kérdések megválaszolására, megvitatására is sor került.

Forrás: duol.hu