Képünkön a Dél-Pesti Centrumkórházba a PHOENIX Pharma Zrt. jóvoltából érkező adomány. Pethőné dr. Bakos Gizella, a DPC főgyógyszerész-helyettes, dr. Heidecker Ferenc, a PHOENIX Pharma Zrt. beszerzési igazgatója (balról), dr. Gyetvai László, a PHOENIX Pharma Zrt. stratégiai beszerzési vezető helyettese (jobbról).

 

A magyar egészségügy szereplőivel történt egyeztetést követően a Lilly 50 millió forint értékű humán és analóg inzulint, valamint a beadásukhoz szükséges adagolóeszközöket ajánlott fel. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak átadott adomány mintegy 4-5 ezer inzulint használó cukorbeteg egyhavi ellátását biztosítja, a betegek inzulinigényének függvényében.


A kiszállításokat az elmúlt héten kezdte meg a PHOENIX Pharma Zrt., csütörtökön a Dél-Pesti Centrum Kórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetbe érkezett meg a felajánlás. Az adományt Pethőné dr. Bakos Gizella, a DPC főgyógyszerész-helyettese vette át dr. Heidecker Ferenctől, a PHOENIX Pharma Zrt. beszerzési igazgatójától és dr. Gyetvai Lászlótól, a PHOENIX Pharma Zrt.  stratégiai beszerzési vezető helyettesétől.