A betegek számára nagyon fontos, hogy lássák a sorstársakat és tudatosítsák, hogy a légzésrehabilitáció milyen óriási mértékben képes javítani az életminőséget, csökkenteni a kórházi kezelések számát, növelni az élettartamot.

A COPD betegeknek, a poszt-COVID betegeknek - de más betegek számára is, akik különböző tüdőpanaszokkal, légzési nehézségekkel küzdenek - a gyógyszeres kezelés mellett a gyógytorna kifejezetten ajánlott és hasznos. A gyógytornász egyénenként állítja össze a gyakorlatokat, amelyek idővel enyhítenek a panaszokon, javítják a beteg állóképességét. Kint, a jó levegőn vagy bent, a teremben, vagy otthon, mindenhol tudunk a tüdőnknek segíteni!
A mozgás, a rehabilitáció fontosságáról beszéltek és tartottak bemutató gyakorlatokat Dr. Kerti Mária - PhD gyógytornásszal, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben.

A WHO Regional Office for Europe, a European Commission és a magyar egészségügyi hatóságok támogatják azt a projektet, melynek célja a COPD betegséggel élő betegek ellátásának javítása, az egészségügyi rendszer hatékonyságának javítása.

Forrás, fotó: Országos Korányi Pulmonológiai Intézet