Legnagyobb előnye, hogy a daganatos fekvőbetegek számára egy helyen biztosítja az elhelyezést és a gyógyuláshoz szükséges terápia elvégzését.

Az épületben tíz, kiválóan felszerelt kétágyas kórtermet, ambulanciákat, konzultációs és oktatótermet alakítottak ki, digitális röntgent, továbbá ultrahangkészüléket helyeztek üzembe.

Köpeczi-Bócz Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár avatóbeszédében hangsúlyozta: Magyarország 500 milliárd forintot költött az infrastruktúrát, a felszerelést, a munkakörülményeket javító egészségügyi fejlesztésekre az elmúlt években, ennek eredményei Kaposváron is kézzelfoghatóak.
Szólt arról, hogy a most induló programok révén a következő 3-4 évben mintegy 100 milliárd jut a legfontosabb betegségtípusok, népbetegségek megelőzésére, gyógyítására. Hozzátette: elsőként a gyermeksürgősségi ellátás 10 milliárdos fejlesztése kezdődhet meg.

Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora arra hívta fel a figyelmet, a daganatos betegségek kezelésénél különösen fontos, hogy a betegek a lehető legrövidebb időn megkapják a szükséges ellátást, ebben jelentős szerepe lesz a már meglévő kaposvári onkológiai intézményhez kapcsolódó új ellátóegységnek.
Utalt arra, e beruházással zárulnak Somogy megyének a 2007 és 2013 közötti uniós fejlesztési időszakra vonatkozó, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében megvalósuló projektjei, amelyeknek köszönhetően az egyetem és a Kaposi Mór kórház összesen 22 milliárd forint pályázati forráshoz jutott.
Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere azt mondta: büszke arra, hogy olyan emberekkel dolgozhat együtt, akik nemcsak beszélnek a céljaikról, hanem meg is valósítják azokat. Úgy vélte, a most befejeződött mintegy egymilliárd forintos onkoradiológiai fejlesztés irigylésre méltó, különösen azon városok szemszögéből, ahol orvosképzés is folyik.

Forrás: MTI