Az ünnepség keretében felavatták Dr. Valló János traumatológus főorvos és Dr. Pásztor Anna Mária bőrgyógyász főorvos képmását a hotelépület előcsarnokában található emlékfalnál. Mint Dr. Dolecsek Miklós a Tudományos Tanács titkára kihangsúlyozta azok a szakemberek kaphatnak helyet Albert 
Schweitzer képmása mellett, akik szellemiségükkel, szakmai munkásságukkal az intézet Tudományos Tanácsa és munkatársai szerint is méltók a nagy előd szellemi örökségére.

Szabó Zsolt, fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az egészségügyi dolgozók áldozatos és alázatos munkája nélkül semmit nem érnének az elmúlt évek fejlesztései. Megköszönte a kórház dolgozóinak kitartását, szakmai munkáját.

Dr. Deczky Zoltán az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója ünnepi beszédében elmondta, minden alkalommal szívesen jön a Kórházba, a kórház rendezvényeire. Az Intézmény jelentős megújításon ment át az elmúlt években, melyet azonban az itt dolgozók szellemisége, kitartása tölt meg élettel, és ez a „ház” állapotától független.

Dr. Stankovics Éva az Intézet főigazgatója felhívta a figyelmet Albert Schweitzer szellemiségére, a dolgozók elhivatottságának fontosságára, az emberi élet, a gyógyító munka értékére és annak tiszteletére. Hangsúlyozta, hogy a Pro Vita díjra érdemesnek ítélt kollégákat a Kórház kollektívája választja, ezért van különösen nagy értéke.
Az ünnepségen Pro Vita elismerésben részesült Dr. Takács Sándor sebész főorvos és Szedmák Józsefné az újszülött, csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály főnvére.
Az ünnepség zárásaként a Grassalkovich énekkar színvonalas műsorát hallgathatták meg a vendégek.

Forrás: Albert Schweitzer Kórház