Újító kezdeményezésként szervezte meg a Betegakadémiát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálatával együttműködésben.

A kórház Prónay Gábor Orvosi Könyvtárában megtartott rendezvényt Dr. Révész János főigazgató nyitotta meg, majd bemutatta a jelenlévőknek a központi kórházat és tagintézményeit. Őt követte Vas Mónika ápolási igazgató, aki általános betegtájékoztatót tartott. Kitért arra egyebek mellett, hogy milyen elérhetőségeken és időpontokban lehet időpontot kérni egy-egy vizsgálatra és az úgynevezett betegutakat is ismertette, vagyis azt, hogyan jut el a páciens a beutalótól a szakorvosi vizsgálatig.

A Betegakadémia ötlete azért fogalmazódott meg, mert azt szerették volna na szervezők, hogy az emberek hiteles és pontos információkat kapjanak első kézből – mondta Virág Judit, a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálatának vezetője. Hozzátette: vannak téves elképzelések a kórházról, amelyek kiigazításra szorulnak, illetve a szakrendelésekről való tájékoztatás is fontos. Habár a kórház honlapján minden információ megtalálható, ezeket sokan nem olvassák, vagy egyszerűen csak nem tudják kezelni. A miskolciakon túl több városból, településről is érkeztek érdeklődők a mostani eseményre, így például Ózdról, illetve Sátoraljaújhelyről is.

A Betegakadémia előadássorozatot minden hónapban egyszer szervezik majd meg az érdeklődők számára. Márciusban a szűrések fontossága, a következő alkalommal pedig a diagnosztika lesz a téma.

Forrás, fotó: boon.hu