A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet február óta kiemelt ellátóhelye az ukrajnai menekült gyerekeknek, akik részére 24 órában, a hét minden napján országos ügyeleti központként, ukrán nyelven beszélő orvosokkal és ápolókkal segíti a többi gyermekellátó tevékenységét. A menekülő családok sok esetben nincsenek felkészülve az akár hosszabb ideig elhúzódó magyarországi tartózkodásra, ezért számukra ruhaneműket és tisztálkodási felszerelést egyaránt biztosítani kell.

A Magyar Református Szeretetszolgálat ezért rendszeres támogatója a Heim Pál Gyermekkórháznak: az év folyamán már 2,5 millió forint értékű tárgyi felajánlással segítették a kórházat, kedden pedig az idei legnagyobb, csaknem 5 millió forint értékű adomány érkezett a gyermekkórházba.

Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa az adományok átvételekor elmondta: nagyon nagy örömmel fogadták a Magyar Református Szeretetszolgálat tartós élelmiszereket és higiénés szereket tartalmazó adományát. „Ezeket az adományokat nem csupán felhasználjuk majd, egyben szellemi és érzelmi értékük is van”– tette hozzá.

Forrás: Magyar Hírlap, fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat