A szervezők nagy szükségét érzik annak, hogy az egészségügyi pályát választó fiatalok ne csak a nehézségeket, hanem a pálya szépségét is lássák. Szeretnének rávilágítani arra, hogy a képzések során a diákok olyan tudást kaphatnak, amit más nem tud. Szeretnék őket motiválni abban, hogy az iskola elvégzését követően is maradjanak ezen a pályán. Ezért gondolták, hogy eltérnek a sablonos versenyformától és modernizálják, de mégis megmaradnak a szakmaiságnál.

– Először azt hittem, hogy eltévedtem és más helyre érkeztem, amikor megláttam a jelmezeket. Nagy öröm a kórház számára, hogy a mai rendezvény létrejöhetett. A verseny célja a szakmai megmérettetésen túl a vidámság üzenete. Legyen ez az üzenet, amit mindenki hazavisz magával, hogy az ápolás szakma minden nehézsége ellenére tartalmaz szépségeket, és olyan lehetőségeket mindenki számára, amiben az egyéniségét meg tudja mutatni. Kívánom, hogy ez a mondanivaló megfoganjon minden fiatalban – mondta a megnyitón dr. Vácity József, az egri kórház főigazgatója.

Az egész versenyt a Gyűrűk Ura történetére építették, melyet ötvöztek a Halloween-nel. A helyszínek megnevezése is ebből adódik, például Moria bányái, Vámpírok völgye, Térkép szoba, Hősök mezeje, s a csapatokat is e szerint nevezték el: hobbitok, tündék és törpök. Többek között szerepel a feladatokban Drakula újraélesztése, teszt kitöltése libatollal és művérrel, öregségi szimulátorral finommotoros ügyességi feladat végrehajtása, memóriafeladatként diagnosztikus és terápiás ápolási eszközök felismerése. Az egyes állomások megtalálásában egy térkép volt a diákok segítségére.

– Nagyon örülök neki, hogy ez az ötlet megfogalmazódott, és az ötletből valóság lett. Remélem, hogy ezzel azt terjesztik mindenfelé, hogy az egészségügy egy nagyon szép hivatás. És hogy minél többen válasszák ezt a szakmát, mert mi egy nagy, összetartó család vagyunk, és olyan célok vannak előttünk, ami szerintem más hivatásnál nem található meg. Izgalmas feladatokkal, izgalmas nap elé nézünk – hangsúlyozta dr. Thummererné Rebicsek Rita, ápolási igazgató a megnyitó után.

Forrás: heol.hu, fotó: Berán Dániel