Az egészségprogramot a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet hívta életre, ennek keretében szervezték a „Sportolj Budakeszi!” eseményt, amelyen a résztvevők kipróbálhatták a nordic walking-ot és a görkorcsolyázást is.

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás elnöke, és Dr. Bogos Krisztina az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgató főorvosa, Budakeszi díszpolgára is köszöntötte a jelenlévőket. Az évzáró rendezvényen mindketten hangsúlyozták: a Budakörnyéki Egészségprogram célja továbbra is az egészséges életmód népszerűsítése a Buda-környékén élők számára. Dr. Bogos Krisztina főigazgató kiemelte: az aktív, boldog, egészségben eltöltött életévek növelése közös cél és feladat, amelyben kiemelkedő jelentőségű a testmozgás. Elismerésre méltó, hogy a hideg decemberi hétvége dacára egy remek, egészségügyi szempontból is előremutató rendezvényt sikerült megszervezni.

A szervezők két olyan sportágat választottak – a nordic walking-ot és a görkorcsolyát – amelyek önállóan vagy akár csoportosan is űzhetők, szabadtéren, a szabad levegőn, hiszen a budai környezet tökéletesen alkalmas ezekre a sportokra. A programra elhívták e két sportág neves szakembereit is, a nordic walking neves edzőjét, Koltai Andrást és tanítványát Lovay Kingát, valamint Lugosi Lászlót, a Magyar Országos Görkocsolya és Gördeszka Szövetség elnökét is. A szervezők bíznak abban, hogy rendszeresen lesz szervezett lehetőség az eseményen bemutatott mozgásformák folytatására.

Forrás, fotó: Országos Korányi Pulmonológiai Intézet