„A harang hangja az élet hangja” – ezzel a mottóval történt meg az Élet-harang felavatása, amely az élet örömteli üzenetével töltheti be az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet falait. Elhelyezésére a Lélek-zet Egyesületnek köszönhetően került sor. A szervezet a tüdőrákos betegek és hozzátartozóik teljes körű támogatását biztosítja hazánkban, miközben fejleszti az orvos-beteg kommunikáció hatékonyságát.

Az Élet-harangot a tünetmentes, tüdődaganatból felépült betegek szólaltathatják meg hírül adva betegtársaiknak és mindenkinek azt a boldogságot, felszabadító megkönnyebbülést, hogy sikeresen megküzdöttek a betegséggel. A harangszó egyúttal üzenet azok számára, akik még kezelés alatt állnak és várják a vizsgálatok eredményét, hogy nem hiábavaló a küzdelem és van remény a gyógyulásra.

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben dolgozó orvosok és ápolók szaktudásának és a legmagasabb szintű infrastruktúrának köszönhetően az intézet a tüdőrák ellátásának teljes spektrumát hatékonyan biztosítja, ugyanakkor a gyógyuláshoz elengedhetetlen a betegek hite is. Ezt a hitet erősíti az Élet-harang harangja. Kívánjuk, hogy minél több alkalommal csendüljön fel!

Forrás, fotó: rakgyogyitas.hu