A Szakmák Olimpiájaként is emlegetett WordSkills versenyt 2019-ben Kazanban, Oroszországban rendezték, augusztus 22-27. között. Idén minden eddiginél nagyobb létszámban képviselte versenyző Magyarországot a WorldSkills versenyek történetében, ugyanis összesen 22 versenyszámban indult magyar versenyző. A versenyen 63 országból, több mint 1300 fiatal, 56 szakmában mérte össze a tudását. A négy napos eseményt összesen 250 000 fő látogató tekintette meg a helyszínen, a nyitó és záróceremóniát pedig élőben is lehetett követni az interneten.

2014 óta Magyarország a versenyen Ápolás és gondozás kategóriában is indít versenyzőt a nemzetközi versenyeken, melynek szakmai hátterét az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adja.
Az idei évben Orosz Nikolett versengett Ápolás és gondozás kategóriában a világ legjobbja címért.
Nikolett intenzív szakmai felkészítése már márciusban elkezdődött az ország legjobb szakembereinek irányítása mellett. A szakmai ismeretek és készségek elsajátítása mellett mentális felkészítésen is részt vettek a versenyzők, ami segíti őket a rendkívüli nyomás alatt történő sikeres teljesítmény elérésében. 

A világversenyen a négy igen nehéz, hosszú, azonban felettébb izgalmas napja alatt Nikolett végig koncentrált, és az utolsó pillanatig képes volt a tőle telhető legjobbat nyújtani. Hatalmas büszkeség számunkra, hogy a kitartó munka eredményeként Orosz Nikolett 19 versenyző közül az előkelő 6. helyet szerezte meg és átlag feletti teljesítménnyel kategóriájában kiválósági érmet szerzett, méltán képviselve az összes magyar szakdolgozót.

A versenyen elért hatalmas sikerhez nagymértékben hozzájárult, hogy a felkészítésben résztvevő szakemberek elhivatottan, minden tudásukat átadva segítették Nikolettet.  Fehér Zsuzsanna - aki versenyzőnk és kollégánk is volt - szakértői tevékenysége, szakmai tapasztalatai nagymértékben hozzájárultak Nikolett sikereihez. 

A versenyre történő felkészülést segítették az alábbi intézmények és munkatársaik: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház, Orosházi Kórház, Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Magyar Hospice Alapítvány. 
Az elért eredménnyel ismét sikerült bizonyítani, hogy a magyar ápolók világviszonylatban is versenyképes tudással rendelkeznek.  

A WorldSkills Kazan 2019 versenyen az alábbi eredményeket érték el a magyar versenyzők:
Aranyérmet szerzett bútorasztalos szakmában Simon Krisztián, aki egyben a nemzet legjobbja címet is elnyerte.

Átlag feletti teljesítménnyel kiválóság érmet szerzett:
Orosz Nikolett, ápolás és gondozás

Fekete Martin, épületasztalos
Simon Olivér, festő
Nagy Nikolett, fodrász
Mészáros Bálint, informatikai rendszerüzemeltető
Homokay Ádám és Stummer Gergő, kertépítő
Balogh Krisztián kőfaragó
Cságoly Laura, szépségápoló
Krehely István, villanyszerelő
Török Balázs Máté, víz-, gáz- és fűtésszerelő
Balogh Ákos, webfejlesztő szakmában

Versenyzőink eredményéhez gratulálunk, további munkájukhoz sok sikert kívánunk!