A programsorozat - amely a GYEK NAPOK elnevezést kapta -, bemutatja az egészségügyi intézmény szakembereit: orvosait, szakdolgozóit, emellett a kórház értékeit egy színesebb perspektívából. Az eseményt minden hónap első szombatján rendezik meg a miskolci Szeleta Park Látogatóközpontban. 

A program lehetőséget teremt, hogy a résztvevők megismerjék a modern, gyors diagnosztikai és terápiás módszereket, az ellátásokat, amelyek gyermekbarát környezetben történnek, valamint a szülők számára is lehetőséget nyújt, hogy gyermekeiket közvetlenül végigkísérhessék a gyógyulás útján.

A gyógyulás és a tájékozódás mellett fontos szerepet kap a szórakozás is. A GYEK-napok során előadások, interaktív játékok, arcfestés, lufi hajtogató bohóc és bűvész is várja a gyerekeket.

A megnyitón Varga Andrea alpolgármester is részt vett és a Minap.hu-nak elmondta:

“Hiszek abban, hogy ez a rendezvény segíteni tudja azt a kölcsönösen hasznos együttműködést, amire a gyermekeink érdekében szükség van.”

Sólyom Enikő, a GYEK vezető főorvosa szerint a rendezvénysorozat kiváló alkalom arra, hogy bemutassák a központ célkitűzésit.

Több évtizede dolgozunk a megye és a város gyermeklakossága érdekében. A népszerűsítésre, annak hangsúlyozására, hogy mit is csinálunk mi, és mit várunk a lakosságtól, hatalmas szükség van. Remélem, a szülők és a gyerekek is szívesebben meghallgatnak egy-egy ismertető előadást a játék közben – fejtette ki a főorvos asszony, aki megköszönte a szervezőknek is a lehetőséget.

Forrás, fotó: minap.hu