A kormányhivatal aulájában nyílt meg csütörtökön általános iskolások rajzaiból az a kiállítás, amely a nővérek, az ápolónők áldozatos munkáját volt hivatott bemutatni úgy, ahogy a gyerekek látják. A rajzok elkészítésében szűkebb hazánk hét iskolája – Komáromtól, Tatabányát át Esztergomig – jeleskedett. A rajzpályázatról, a kiállított alkotásokról Holup Ilona, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, Komárom-Esztergom megyei területi elnöke mesélt. A pályázatot még tavasszal hirdette meg a kamara. A zsűri szeptemberben ült össze, majd amikor meghozta a döntését, a díjazottaknak iskolájukban személyesen adták át a jutalmukat.

A rajzokról elmondható, hogy mindegyiknek külön története van. A verseny három kategóriában zajlott. Külön bírálták el a 8–10 évesek rajzait, a 11–13 évesekét és a 14–15 évesekét is. Most pedig közkinccsé tették a legjobb pályamunkákat, amelyeket két hétig lehet megtekinteni a kormányhivatal aulájában.

Dr. Kancz Csaba főispán megnyitójában kiemelte, hogy mennyire fontos dolog mindannyiunk számára, hogy a gyerekek miként látják az egészségügyben dolgozók világát. Az orvosok, nővérek, ápolók áldozatos feladatvállalását, illetve, hogy miként képzelik el a kórházakban, egészségügyi intézményekben zajló munkát.

– Mindegyik rajz szép és egyedi gondolatiságot tükröz – jegyezte meg dr. Kancz Csaba. – Érzékelhető, hogy a fiatalok érzékenyek az elesettek felkarolására. Már most tudják, mit jelenthet a betegnek egy jó szó, egy simogatás...

Forrás, fotó: kemma.hu