Ennek köszönhetően energia-hatékony üzemeltetés érhető el, így az intézmény jelentős forrásokat összpontosíthat a betegellátás és az ápolás területeire.

Elavult berendezéseket – felvételi és átvilágító röntgent, DSA és mammográfiai készüléket – cseréltek ki európai uniós támogatásnak köszönhetően a Szent Lázár Megyei Kórházban. A beruházásnak köszönhetően nő az energiahatékonyság, a jelen kor elvárásainak megfelelően. A régi, korszerűtlen, elavult gépek helyett új, teljesen digitális képalkotó berendezéseket szereztek be, amelyekkel – a kiváló minőségű felvételeknek köszönhetően – pontosabb diagnózis állítható fel, rövidebb idő alatt.

A modern eszközökkel ugyanannyi idő alatt több beteg diagnosztizálására van lehetőségük a szakembereknek, s ezáltal a gyógyítás is előbb kezdhető meg. A gyorsabb vizsgálatoknak köszönhetően ugyanakkor csökkenthető várakozási idő is. A digitális röntgen berendezések mérséklik a környezet terhelését is, mivel teljes mértékben kiváltják a régi foszforlemezes technológiát. 

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap