A "Három generációval az egészségért program" célja és háttere:

Magyarország Alaptörvénye szerint mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez (XX. cikk). A jó egészség jelentős egyéni és társadalmi érték, ugyanakkor egyéni és társadalmi erőforrás is, melynek megőrzése és fejlesztése nemzeti érdek. A lakosság egészségi állapota alapvetően meghatározza egy nemzet sorsát és jövőre vonatkozó kilátásait, valamint az ország gazdasági versenyképességét.
A jó egészség védelmének egyik eszköze a krónikus nem-fertőző betegségek megelőzésére, kezelésére, a káros egészségügyi, társadalmi és gazdasági következményeinek mérséklésére irányuló tevékenységek központi tervezése, irányítása és koordinációja.

Az egészségi állapotot számos tényező, az életmód, a genetikai tényezők, a környezeti hatások, és az egészségügyi ellátás együttesen határozza meg. Ahhoz, hogy az egészségi állapot megőrzését és fejlesztését megvalósítani képes, hatékonyabb egészségügyi rendszer működjön Magyarországon, fontos az egyensúly kialakítása a hatásosság és a hatékonyság, az egyéni és a társadalmi jólét között.
Jelen pályázati felhívás keretében lehetőség nyílik a Három generációval az egészségért program megvalósítására, mely az egészségügyi alapellátás fejlesztését, valamint az alapellátásban résztvevő szereplők együttműködését állítja központba, bevonva ugyanakkor a szakellátást, az Egészségfejlesztési Irodákat, valamint a területi és települési önkormányzatokat.

Tovább a részletes pályázati felhíváshoz >>

Letölthető mellékletek:

Egyedi támogatási kérelem (Pályázati adatlap) >>

Költségterv az igényelt támogatás felhasználására vonatkozóan (2. sz. melléklet) >>

Gazdálkodási és összeférhetetlenségi nyilatkozat (3. sz. melléklet) >>

Fejlesztési korlátra vonatkozó nyilatkozat (4. sz. melléklet) >>

(A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a cv<kukac>aeek.hu e-mail címen lehet.)