Rendszeres konzultáció-sorozatot kezdeményezett Sopron és térsége háziorvosaival a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet. A konzultációktól az ellátásszervezés megújítását, a szakrendelések működésének optimalizálását, a betegutak gyorsítását, szorosabb hálózati együttműködést várunk - foglalta össze a találkozó célját az idei első háziorvosi fórumon Dr. Molnár Sándor PhD főigazgató.

A szakmaközi egyeztetésen Dr. Fejes Gábor orvosigazgató felvázolta a járóbeteg ellátást érintő aktuális orvosszakmai kérdéseket. Farkas Andrea ápolási igazgató pedig az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni emlékeztető oltásának lehetőségére hívta fel a jelenlévők figyelmét.

Az októberi háziorvosi fórum központi témája a neurológiai szakellátás bemutatása volt. Dr. Hajas Árpád, a Neurológia – Stroke osztály osztályvezető főorvosa részletesen ismertette a beutalás, a gyógyszerfelírás és a szakorvosi javaslatkérés rendjét, a kontroll vizsgálatok menetét. A részt vevő helyi és térségi házorvosok hozzászólásaikban előremutató javaslatokat fogalmaztak meg a járóbeteg ellátás javítására.

A szakmai találkozónak múltja van, melyet a korábbi évek gyakorlata szerint - az aktuális elvárásoknak megfelelően - a jövőben rendszeresen megszerveznek a Soproni Gyógyközpontban. A folyamatos egymás közti kommunikáció és partneri viszony elengedhetetlen a hatékony együttműködés érdekében – mondta el Rádonyi Zsanett egészségügyi menedzser.

A következő fórum tematikája a Belgyógyászat-Gasztroenterológiai Osztály és járóbeteg ellátás működésének megvitatása lesz.

Forrás, fotó: sopronkorhaz.hu