Budapesten, a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban került megrendezésre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) és a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) zárókonferenciája. Dr. Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár és Andriana Sukova, az Európai Bizottság Foglalkoztatási, Szociális Ügyek és Társadalmi Befogadás Főigazgatóság megbízott főigazgatója nyitóelőadását követően a résztvevők az előadások mellett interaktív kiállítás formájában is megismerkedhettek a fejlesztési ciklusban megvalósított projektek eredményeivel az egész napos eseményen. 
Az Országos Kórházi Főigazgatóság Pályázati és Projektkoordinációs Igazgatósága négy kiemelt projekt keretében beszerzett eszközök, fejlesztési elemek bemutatásával várta az érdeklődőket az OKFŐ standjánál.

A Skill labor hálózat Magyarországon (EFOP-4.2.2-16-2017-00001) orvosképzést támogató, 21. századi technológiát képviselő eszközeit – egy saját kamerával és portokkal rendelkező laparoszkópia-szimulátort, illetve virtuális szemüvegeket – a Pécsi Tudományos Egyetem munkatársainak segítségével próbálhatták ki a látogatók.

Az Országos Mozgásszervi Intézet számára Az egészségi állapot helyreállításához szükséges modern feltételek biztosítása (EFOP-1.8.26-23-2023-00002) projekt keretében beszerzett eszközöket, egy alsó- és egy felső végtagi rehabilitációs eszközt az intézet munkatársaival együttműködésben mutattuk be.

A szintén kiállított AVE 2 típusú, a szülés minden szakaszához alkalmazkodó szülőágy annak a közel 25 000 darab ápolási eszköznek az egyike, amely az Egységes ápolási eszközpark kialakítása (EFOP-2.2.0-16-2016-00003) projekt megvalósítása során jutott el az OKFŐ által irányított intézményekhez.

A délutáni szekcióülésen Srágli Attila, a Pályázati és Projektkoordinációs Igazgatóság vezetője kerekasztalbeszélgetés résztvevőjeként, az érintett egészségügyi témakörökhöz kapcsolódóan számolt be az Országos Kórházi Főigazgatóságon megvalósított EFOP projektek eredményeiről.