Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvényt idén is a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, a Szolnoki Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészségközpont munkatársai, az alapellátásban tevékenykedő fogorvosok és az idén első alkalommal csatlakozó Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet mozgásszervi szakembereinek közreműködésével bonyolítja le Szolnok önkormányzata.

Amint a program kapcsán tartott keddi sajtótájékoztatón elhangzott, évről-évre magas a szív- és érrendszeri, szemészeti és mozgásszervi problémákkal kiszűrt betegek száma.

– Biztos vagyok benne, hogy ezek a vizsgálatok sok embernek megmentették az életét, ezért érdemes most is igénybe venni a lehetőséget. Mert jó, ha időben kiderül, ha valami baj van, s persze még jobb, ha az derül ki, hogy minden rendben van – fogalmazott Szalay Ferenc polgármester.

Hasznos lehetőségnek nevezte a rendezvényt Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója is. Mint mondta, a legtöbb vizsgálat a szív- és érrendszeri megbetegedések kiszűrésére irányul, ehhez kapcsolódik prof. dr. Papp Előd kardiológus osztályvezető főorvos eladása is a nyitónapon.

A Tiszta Szívvel szűrőprogram április 15-én délelőtt kezdődik az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Április 16-án 14-17 óra között a Széchenyi Zöld Házban, április 17-én a Kodály Zoltán Általános Iskolában, április 18-án a VOKE Művelődési Központban, míg április 19-én a Szandaszőlősi Általános Iskolában várják az érdeklődőket.

 

Forrás, fotó: alfoldihir.hu