Az intézmény az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósította meg 106 millió forintos projektjét, a támogatást a járóbeteg szakellátás fejlesztésére nyerte el.

A zirci kórház 2007. óta nem folytat aktív fekvőbeteg-ellátási tevékenységet, így a járóbetegellátás szerepe a korábbinál hangsúlyosabban jelenik meg. Emellett krónikus és rehabilitációs fekvőbeteg-ellátást és egynapos sebészetet működtet. Az új járóbeteg-ellátó központ 2011-ben létesült, a térségben, az ellátási területén élő mintegy 21 ezer lakosnak nyújt szükség esetén járóbeteg és egynapos szakellátást. A szolgáltatás színvonalának növelése valósulhat meg az említett fejlesztéssel. A projektnek két fontos célja volt. Egyrészt a 12 szakellátáshoz kapcsolódóan eszközök beszerzése, másrészt a járóbeteg-szakellátó épületében az akadálymentesítés fokozása: a lift korszerűsítése, az irányító táblarendszer fejlesztése.

A beszerzés keretében többek között új ultrahang vizsgáló berendezést, szemészeti szakrendeléshez kapcsolódó professzionális vizsgáló eszközöket vettek és terápiás eszközöket a fizioterápia és a gyógytorna bővítéséhez. Továbbá sebészeti, fül-orr-gégészeti kézieszközöket vásároltak. A fejlesztések érintik az intézmény keretein belül működő szakellátásokat: a szemészetet, a neurológiát, a reumatológiát, a kardiológiát, a sebészetet, a fizikoterápiát, a gyógytornát, a fül-orr-gégészetet, a szülészet-nőgyógyászatot, az urológiát és a traumatológiát.

Forrás: veol.hu, fotó: zirc.hu