A megnyitón Hack Gabriella, a kórház humánpolitikai és titkársági osztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: annak idején azért alakították ki a galériát, hogy kreatív dolgozóik megmutathassák tudásukat. Örömükre szolgál, hogy egyre több alkotó keresi meg őket képeikkel – tette hozzá.

Gesznerné Fehér Andrea elmondta, alig több mint egy éve kezdett alkotni, ez idő alatt két tárlata is volt Gyulán.
– Akrilfestékkel készültek az alkotásaim. Kavicsfestéssel indultam, majd a mentorom arra biztatott, hogy vászonra is kezdjek el festeni. Az ő segítségével jutottam el erre a szintre. Később az olajfestéket is szeretném kipróbálni, és a rajzolást is minél többet igyekszem gyakorolni.

Vinczéné Sáró Erzsébet úgy fogalmazott, a bemutatott képein a technikák összességét igyekezett felvonultatni.
– Grafikát, ceruzarajzot és pasztellkrétaképet is hoztam a kiállításra, és egy különleges, itthon még kevéssé ismert technikát, a pampasztellt is bemutatom a tárlaton. A női sminkek állagához hasonló ez a festék, amihez kötőanyag kerül, így könnyebb vele dolgozni – fejtette ki.

Béres Ildikó festőművész megnyitóbeszédében arról beszélt, hogy az alkotás számos ponton gazdagítja az amatőr művészek életét.
– Ahogy idősödik az ember, nem az elmúlás felé tekint, hanem megragadja azokat az alkalmakat, amikor rácsodálkozva a természetre, annak egy-egy jelenségére, és úgy gondolja, hogy üzenetet kell átadnia művészetével – fogalmazott.

A kiállítást egy hónapon át nézhetik meg az érdeklődők a Pándy-galériában.

Forrás, fotó: gyulaihirlap.hu