2024. február 12-én megjelent a Magyar Közlöny 2024. évi 15. számában a belügyminiszter 7/2024. (II. 12.) rendelete, amely a gyermeksürgősségi és gyermektraumatológiai ellátással kapcsolatos módosításokat is hozott. A jogszabálynak megfelelően ezentúl lehetőség nyílik a csecsemő- és gyermekgyógyász, valamint az oxyológia és sürgősségi orvostan szakorvosok számára a gyermeksürgősségi orvostan, illetve a gyermeksebész és az ortopédia-traumatológia szakorvosoknak pedig a gyermektraumatológia ráépített szakvizsga megszerzése.

Az OKFŐ Szentkirályi utcai Országos Egészségtudományi Szakkönyvtárának terme (korábban a Budapesti Királyi Orvosegyesület székházának Semmelweis-terme) méltó helyszínt biztosított az első oklevelek ünnepélyes átadására. A két szakterület grémiumvezetői és prominens képviselői tanácskozást tartottak az ellátást, valamint a szakvizsgákat, szakvizsgáztatást érintő kérdésekről, melynek keretén belül április 23-án Dr. Bene Ildikó az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese tizenöt gyermektraumatológia, majd április 25-én Dr. Páva Hanna, a Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóság vezetője tizennyolc gyermeksürgősségi orvostan szakvizsga bizonyítványt nyújtott át.

A Nemzeti Vizsgabizottság osztályvezetője, Csabai Ildikó köszöntőjében üdvözölte a jogszabályi kezdeményezést és rámutatott a két új szakterület bevezetésének aktualitására. Az OKFŐ és a szakterületek képviselői kiemelték, hogy bár ezek létező szakterületek voltak korábban is, a jogszabályok megszületésével sikerült egy olyan keretet teremteni, ami emeli a szakma presztízsét és a hivatalos szakképesítések létrehozásával magasabb szintű képzés és betegellátás biztosítható.