Hazánkban került megrendezésre az EuroSkills Budapest 2018 verseny, Európa legnagyobb szakmai versenye. Az esemény szeptember 26-28. között zajlott a budapesti Hungexpo területén, melyen Magyarország 27 szakmában összesen 31 fiatal versenyzőt, szakembert indított. Versenyzőink hosszú hónapokon át fáradhatatlanul készültek az ország legjobb szakembereinek irányítása mellett. A munkának meglett az eredménye: 3 arany, 3 ezüst, 3 bronzérem mellett 8 kiválósági érmet szereztünk. 
 
2014 óta Magyarország a versenyen Ápolás és gondozás kategóriában is indít versenyzőt, melynek szakmai hátterét az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adja. Idén Varholik Dávid képviselte hazánk egészségügyi szakdolgozóit. Dávid az előválogatók alkalmával bizonyította rátermettségét, majd 4 hónapon át napi rendszerességgel készült a megmérettetésre. A verseny három igen nehéz, hosszú, azonban felettébb izgalmas napja alatt Dávid végig koncentrált, és az utolsó pillanatig képes volt a tőle telhető legjobbat nyújtani. Hatalmas büszkeség számunkra, hogy a kitartó munka eredményeként Varholik Dávid ezüstérmet szerzett szoros küzdelemben.
 
Az eredmények által nem csak a versenyzők kitartása és európai szintű tudása illetve felkészültsége, de felkészítőik, segítőik, szakmai támogatóik munkája is tükröződik és elismerésre kerül. Fehér Zsuzsanna szakértői tevékenysége, szakmai tapasztalatai nagymértékben hozzájárult Dávid sikereihez. A szervezői feladatban Dr. Mártai Istvánné workshopmanager asszisztens és György Annamária workshop manager biztosították, hogy a zökkenőmentesen zajlódjon a verseny. A versenyre történő felkészülést segítették az alábbi intézmények és munkatársaik: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Magyar Hospice Alapítvány. Az eredmény végső soron minden magyar egészségügyi szakdolgozó érdeme is, bizonyítva, hogy szakmai felkészültségüknek, humanitásuknak és mindennapos fáradhatatlan munkájuknak köszönhetően európai szinten is versenyképesek. 
 
Ápolás és gondozás kategóriában az alábbi végeredmény született:
- 1. helyezett: Németország (Aranyérem)
- 2. helyezett: Magyarország (Ezüstérem)
- 3. helyezett: Finnország (Bronzérem)
- 4. helyezett: Norvégia (Kiválósági érem)
 
Magyarország a következő versenyszámokban szerzett érmet:
Aranyérem:
- Mechatronika
- Bútorasztalos
- Épületasztalos
Ezüstérem:
- Ápolás és gondozás
- Webfejlesztő
- Festő, díszítőfestő
Bronzérem:
- Kőfaragó
- Hegesztő
- Virágkötő
Kiválósági érem:
- Villanyszerelő
- Kőműves
- Szárazépítő
- Fodrász
- Szépségápoló
- Pincér
- Informatikai rendszerüzemeltető
- Dekoratőr, kirakatrendező
 
Versenyzőink eredményéhez gratulálunk, további munkájukhoz sok sikert kívánunk!