A konferencia idei témája az emlő bizonytalan hátterű meszesedéseinek diagnosztikája és menedzsmentje volt. A konferenciát Prof. Dr. Polgár Csaba PhD, D.Sc. főigazgató főorvos nyitotta meg.
A 150 fő részvételével lezajlott tudományos program első blokkjában a diagnosztika állt fókuszban. Főként a bizonytalan hátterű meszesedések típusairól, képalkotó diagnosztikájáról esett szó, valamint az intézetben néhány éve elérhető vákuum asszisztált biopsziáról, a mintavételezésről, továbbá a patológiai és sebészeti menedzsmentről is tartottak előadásokat.

A második blokkban a kezelési lehetőségekről tartottak előadást az intézet munkatársai, például az onkoplasztikai emlőmegtartó műtéti lehetőségekről, a brachyterápiás reirradiáció és az immunterápiák. Külön előadás foglalkozott az onkoterápiákhoz kapcsolódó pszichológiai kihívásokkal is.

A mammológus nap végét kerekasztal megbeszélés, kvíz, valamint tesztvizsga zárta. A rendezvény fő szervezői az Országos Onkológiai Intézet Onkológiai Képalkotó és Invazív Diagnosztikai Központ munkatársai voltak.

Forrás, fotó: Országos Onkológiai Intézet