Az aláírt szerződés keretében a kórház székhelyén található északi tömb záró ütemének építése valósul meg csaknem hatezer négyzetméteren - közölte a kórház vezetése. Ezen belül 1090 négyzetméter a mélygarázs, 2540 a fekvőbeteg ellátás és 1520 négyzetméter a járóbeteg ellátás alapterülete. Az északi tömb két új épületszárnyában kapnak helyet a tüdőgondozó, a bronchológia, a pszichiátriai és a mozgásszervi rehabilitációs osztályok, melyek a több mint 100 éves, elavult déli épületekből költözhetnek át, modern körülményeket biztosítva a betegeknek. 

Április utolsó hetében adják át a területet a kivitelezőnek, az építkezés tervezett időtartama 275 nap, várható befejezése 2016. március vége. A projekt jelen ütemének költségvetése 2,5 milliárd forint, melyet teljes egészében a magyar állam biztosít. A kórház vezetése szerint az építkezés nem befolyásolja a betegellátás működését. Az érintett utcákban várható időszakosan közlekedési fennakadás. 

A kórház történetének legnagyobb beruházása tehát még szűk egy évig tart, először a műtéti tömb rekonstrukciója fejeződik be, várhatóan június elején. Még be sem fejeződik ez az ütem, elkezdik építeni az északi tömb utolsó két szárnyát. Amikor ezek elkészülnek, akkor tud teljesen kivonulni a kórház a déli tömbből, ahol az önkormányzat parkolókat és parkot épít, s a tervek szerint ismét át tudják adni a forgalomnak a Bajcsy utca évtizedek óta lezárt szakaszát. 

Forrás: Somogy Megyei Hírlap