A komplex terápiás program alapját a terápiás közösségi modell adja, amelyet modern csoportos pszichoterápiás módszerekkel és állatasszisztált terápiával egészítenek ki, a terápia bentlakásos formában, 6-8 hónapos időtartamban történik.

A szakmai program szerves részét képező csoportterápiák:

Pszichológiai lovas- és kutyásterápia, farmterápia, mindfullness (MBCT), DBT csoport, színházterápia/Dráma csoport, nő illetve férfi csoport, pszichoedukációs csoport, visszaesés-megelőzés, család csoport, hozzátartozói csoport, családterápia, élményterápia, munkaterápia (kert, állatok gondozása)

A multidiszciplináris team tagjai:

Pszichiáter szakorvos, klinikai szakpszichológusok, szociális munkás, mentálhigiénés szakemberek, sajátélményű segítők, szakápolók, nővérek

Támogatás

Önismeret

Rehabilitáció

Önállóság

Céltudasság

Segítségnyújtás

Kapcsolódás

Elfogadás

Bejelentkezni hétfőtől péntekin nyolctól tizenhat óráig lehet a +36/30-353-9948-as telefonszámon Bíró Zsuzsannánál, vagy a torocskefelvetel@kmmk.hu email címen. A motivációs interjút követően a terápiás időszakoknak megfelelően heti 5-10 intenzív csoportos terápia zajlik. A terápiás folyamat fontos elemei a napirend, az egészséges életritmus kialakítása, a felelősségek vállalása, a munkaterápia, a családdal való munka és a visszaesés-megelőzés. Duáldiagnózisos klienseknek gyógyszeres támogatást biztosítanak.

További információ ide kattintva található.

Forrás: Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház