– Az egészségtudatos magatartás, az egészséges életmód kialakítása gyermekkorban különösen fontos. Az egészséges életmódra nevelés legfontosabb színtere a család, majd később az óvoda és az iskola. Ám legjobban a szülők példamutatásán keresztül lehet motiválni a gyerekeket a mozgásra. Nekünk éppen ez a célunk ezzel a rendezvénnyel – fogalmaz Czank Klára, az EFI vezetője. Hozzáteszi, a rendszeres testmozgás hozzásegíti a családokat, hogy hosszabb távon egészségesen éljenek, és megelőzzék az úgynevezett civilizációs betegségek kialakulását.

– Ezen az eseményen a mozgás a lényeg, azt, hogy ennek ki milyen formáját választja, egyéni döntés. Lehet sétálni, előkerülhetnek az egyre népszerűbb nordic walking botok is. A futáshoz 1-10 kilométer közötti távra várjuk a résztvevőket, minden futót oklevéllel jutalmazunk. De ha valaki kerékpározni szeretne, azt is szívesen látjuk. Legyen gyerek, felnőtt vagy nyugdíjas, nem számít, hisz mozogni minden életkorban jó dolog – tette hozzá.

A részvevőket 2023. május 13-án, szombaton 15 órára várják Gyopárosfürdőn a Hotel Corvus Aqua parkolójában. A teljesítendő távok a gyopárosi tó körül lesznek kijelölve. A családi program kiváló alkalom arra is, hogy a résztvevők gyűjtsék a lépéseket és egyéb aktivitásokat a népszerű applikációkhoz, ezzel is támogatva az iskolákat és munkahelyeket. A mozgásformák mellett vércukor-, vérnyomás- és testtömeg összetétel mérésre is lehetőség lesz. A kisebb gyerekek pedig aszfaltrajzot készíthetnek krétával.

Forrás, fotó: Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet